Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AVV] Problem ze spalaniem silnika 1.8 5v benz.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam od dłuższego czasu problem ze spalaniem mojego samochodu ! spalanie po mieście przy naprawdę bardzo spokojnej jeździe(redukcja biegów przy około 2/2,5tys obrotów oraz nie przekraczania 80km/h) wynosi 15/17L na 100 km na trasie spada to do około 12l/100km :( Prosił bym bardzo o jakieś Wasze przypuszczenia lub porady ?! Z Góry dzięki :)

[mod]Gdzie jest prefix!? - poprawiłem kolejne wylądują w koszu[/mod]

Opublikowano

po pierwsze vag i błędy może sonda nie domaga?? termostat sprawny ?? robisz krótkie odcinki?? :hi:

Opublikowano

Tylko VAG prawdę Ci powie. Sprawdź błędy, podeślij opis i numery błędów i będziemy myśleć.

Opublikowano
  • Autor

znajomy doradzil mi zebym na poczatek wymienil sobie filtr powietrza oleju i paliwa wraz z wymiana oleju kupilem autko z przebiegiem 183 tys km i na oleju 5W40 jest juz najechane 6 tys km i chyba warto by bylo zmienic olej na 10W

Opublikowano

termostat - może silnik nie dogrzewa i dlatego takie spalanie

Opublikowano

znajomy doradzil mi zebym na poczatek wymienil sobie filtr powietrza oleju i paliwa wraz z wymiana oleju kupilem autko z przebiegiem 183 tys km i na oleju 5W40 jest juz najechane 6 tys km i chyba warto by bylo zmienic olej na 10W

Dlaczego chcesz zmienić?? Coś złego się dzieje. To, że ma 183k nie znaczy że trzeba zmienić jeśli silnik w dobrej kondycji jest. Twój mechanik nie ma VAG-a?? Jeśli po zakupie nie wymieniałeś filtrów i oleju to możesz to zrobić ale i tak lepiej podłączyc pod kompa i wtedy będziesz wiedział czy coś jest nie tak....

Opublikowano

zostań przy 5w40 wlej motula np ja mam 216 000 i nadal syntetyk 5w50 smiga jak milo :D

Opublikowano

no to ldane masz spalanie ogolnie dla pocieszenia powinno byc 8 miasto trasa 7 litrow. vag to narazie jedyna rzecz od ktorej zaczac musisz po co ladowac sie w koszta. sprawdz co mu dolega. podjedz na komputer do jakiegos znajomego albo mechanika

Opublikowano

kolego :vaglogi:, tez może być uwalona sonda lambda :cool1:

Opublikowano

nie wierze w spalanie do 10l w miejscie jest chodzi o 1.8 nawet bez turbo :) szczegolnie w zime, nawet tak ciepla jak teraz mamy