Jump to content
IGNORED

[ALL] Wahacze A4 b5 a b6

cysiu100

Recommended Posts

Panowie, czy jest różnica, a jeśli tak to jaka, między wahaczami do audi A4 B5 przed liftem, po lifcie, a wahaczami do Audi A4 B6? Nie mogę znaleźć informacji na forum.

roznia sie dolnym prostym

Górnym prostym, przedliftowe są proste a po lifcie i w B6 powinny być lekko wygięte.

Pasują jak te tak i te bo wygięcie poliftowego w przedliftowym jest zrekompensowane innym ułożenie gałki.

Przedlift

2011841863

Polift

2002417674

tylko dolny prosty jest inny i nie mozna go sobie zamieniac, nie pamietam ale chyba chodzilo o otwor na lacznik stabilizatora

Sry doczytalem, chodzi o sworzen ;)

A ja mam pytanie z innej beczki odnośnie wahaczy, a dokładniej chodzi o lemfordera. W dziale sprzedam, jeden kolega pisał, że należy uważać gdzie wahacz został wyprodukowany. O co tu chodzi, bo nie wiem? Też podrabiają? Czy lem klepie gdzieś w Chinach też wahacze bo taniej ;)?

To wahacze z B5 wejda do B6 z 2001?? Pytam bo mam wahacze TRW i nie wiem czy sobie zostawić do B6 czy je sprzedac.

A ja mam pytanie z innej beczki odnośnie wahaczy, a dokładniej chodzi o lemfordera. W dziale sprzedam, jeden kolega pisał, że należy uważać gdzie wahacz został wyprodukowany. O co tu chodzi, bo nie wiem? Też podrabiają? Czy lem klepie gdzieś w Chinach też wahacze bo taniej ;)?

No :gwizdanie:

tylko dolny prosty jest inny i nie mozna go sobie zamieniac, nie pamietam ale chyba chodzilo o otwor na lacznik stabilizatora

Jest zmiana średnicy sworznia i to było przed liftem, ale nie pamiętam który rok, mocowanie łącznika jest takie same. :rolleyes:

To wahacze z B5 wejda do B6 z 2001?? Pytam bo mam wahacze TRW i nie wiem czy sobie zostawić do B6 czy je sprzedac.

Podejdą, a jak masz ten górny wygięty to jak ori :naughty:

a czy ten górny z przed lifta podejdzie do polifta i na odwrót?

Mój górny jest prosty mialem je w B5 99 i nie wiem czy podpasi do B6 2001.

Żeby nadto nie paskudzić pozwolę sobie na mały up topic-u. Chcę kupić A4B6 Avant 1.9Tdi 130, zdaję sobie sprawę, że wymiana gnatów jest nieunikniona więc czytam o nich i czytam i im dalej w las tym więcej drzew :kwasny: Jak to jest czy wahacze do A4B5 są takie same jak do A4B6? Pytam bo w sieci namierzam tylko wahacze Lemfordera do A4B5 a nic do A4B6? Jak to w końcu jest?

Dolny prosty ma grubszy sworzen w b6

Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m

Dolny prosty ma grubszy sworzen w b6

Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m

raczej odwrotnie,jest alu zwrotnica z tulejką i dlatego tniejszy sworzeń w b6