mceno Opublikowano 11 Stycznia 2012 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Witam Mam od niedawna problem z drżeniem jakiegoś elementu w okolicach drzwi , jest to słyszalne przy niskich obrotach zazwyczaj przy biegu 4. To takie jakby przenoszenie rezonansu i często występuje takie drżenie wewnątrz auta. Proszę o jakieś rady co o tym myślicie.
pawelwor Opublikowano 11 Stycznia 2012 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Sprężynka w klamce cała? Śruby dokręcone wszystkie, tj. ramy okna, poszycia drzwi?
tomaszstn Opublikowano 12 Stycznia 2012 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Może też być zawias. Uchyl lekko drzwi i poruszaj góra-dół jak ma luz to do wymiany.
mceno Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2012 Ok sprawdze według waszych sugestii i dam znać co zauważyłem.
pawelwor Opublikowano 12 Stycznia 2012 Opublikowano 12 Stycznia 2012 A i co do sprężynki to chodziło mi, czy klamka nie jest luźna, żebyś nie rozbierał wszystkiego żeby to sprawdzić
mceno Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2012 klamka od pasażera jest sztywna to narazie sprawdziłem. Tak na marginesie ( klamka kierowcy jest luźna - jak zrobić by była już sztywna ? )
Lukasz_N Opublikowano 12 Stycznia 2012 Opublikowano 12 Stycznia 2012 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=155552.0
powaguspisz Opublikowano 14 Stycznia 2012 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Mam podobny problem z tym że w B6 przednie drzwi od kierowcy na nie równiej drodze jakiś bruk tak jak by mi skaczą, stukają dziwnie ale jak otwarte są i zrobie góra dół nie czuć luzów na zawiasie, PYTANIE CO TO MOŻE BYĆ ?? czy ktoś z was panowie ma takową usterkę i może jakoś zaradzić ??
AndrzejAj3 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Opublikowano 14 Stycznia 2012 ja bym proponował ściągnąć boczek najpierw i zobaczyć co jest...
powaguspisz Opublikowano 15 Stycznia 2012 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Teraz zima nastała, nie bardzo chce sie grzebać, kto do tej chwili nic nie zdziała ja będę to robił przy najbliższej okazji w ciepłe dni, pojade na działeczke rozbiore i zobaczę. Denerwuje mnie jak cos stuka puka yyyy. Jak ktoś cos wyduma wrzućcie to na forum. Pozdro miłej Niedzieli
Rekomendowane odpowiedzi