Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Pytanie o wybór halogenów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. mam takie pytanie chce do swojej b5 przedliftem dorezac halogeny. ale chcialbym miec tam xenon wlozony i moje pytanie takie czy w ori halogen moge wlozyc normalny zarnik np H7 tak jaka powinna byc zarowka czy musi byc soczewka i lepiej kupic jakies soczewkowe nie ori??

Opublikowano

ale to chcesz halogeny czy wymienic lampy z soczewka??

Opublikowano
  • Autor

lampy mam ori po lifcie z ori xenonem i teraz chce dorezac halogeny ale takie zeby mozna bylo tam xenon wlozyc i maja spelniac funkce halogenow tylko nie jakis tam dziennych itp

Opublikowano

Mozesz wsadzic tam żarnik tylko bedzie to mega oślepiac i bedziesz na bank musial przedluzyc przewody z przetrwornicy i myslec gdzie je przymocowac

Opublikowano

Wszystko sie da, ale do ciebie nie ma ori halogenów, no chyba że masz zderzak poliftowy, halo z US nie wliczam bo to temat nie do zdobycia do zderzaka przedliftem

Opublikowano
  • Autor

mam zwykly zderzak i bede cos rezal i nie wiem co tam wlozyc zeby miec xenon i nie oslepialo innych i dosyc dobrze swiecilo

Opublikowano

znalazłem starą fotke ja takie dorezałem

P1011807.jpg

Opublikowano
  • Autor

kolego a co to masz za halo?? i czy mozna tam xenon wlozyc??

Opublikowano

kupiłem na szrocie za 20zł ale w oszołomie albo w lerojmerlin były bardzo podobne za 69zł ja szukałem czegoś z soczewką żeby to jakoś wyglądało w przediftowym zderzaku, a hidy prawie do wszystkiego wepchasz jak pokombinujesz teraz chińczyki prawie wszysykie palniki pod zenon robią

Opublikowano
  • Autor

no ja wiem tylko chodzi o to zeby to w miare swiecilo a zarazem po oczach nie dawalo bo nie o to chodzi... bo znalazlem cos takiego http://moto.allegro.pl/halogeny-soczewkowe-przeciwmgielne-homologacja-i2054440768.html i nie wiem co o tym myslec[br]Dopisany: 14 Styczeń 2012, 22:26_________________________________________________albo znalazlem jeszcze takie z soczewka od passata b5 http://moto.allegro.pl/halogen-halogeny-lewy-vw-passat-b5-00-05-nowy-i2044764470.html

Opublikowano

Teoretycznie do żadnej lampy halogenowej, nie możesz zamontować xenonu, ale w praktyce do każdej, a żeby nie oślepiały, to po prostu musisz je ustawić niżej. W dziale "Warsztat" jest kilka tematów, jak zrobić w przed-lifcie halogeny. :hi:

Opublikowano
  • Autor

tylko z tego co wiem to chyba w zwykla lampe nie moge wstawic xenonu bo bedzie swiecil wszedzie musi byc soczewka tak? chyba ze sie myle

Opublikowano

Ale soczewka też musi być dedykowana pod Xenon :wink4:

Soczewka od Xenonu różni się od zwykłej soczewki :decayed:

Opublikowano
  • Autor

no ja wiem ale do halogenow chyba takowej nie ma.. ale z drugiej strony lepsza zwykla soczewka pod xenon niz zwykly halogen..

Opublikowano

Zrozumiałe, ale pamiętaj, że musi być inaczej ustawiona, bo będzie oślepiać inny kierowców :wink4:

Opublikowano
  • Autor

inaczej tzn jak?? cos trzeba wymianic czy co? a jak wyglada sprawa xenonu w zwyklym halogenie?? bo tez juz takie widzialem.

Opublikowano

Inaczej skupione jest światło, jak wsadzisz xenon do zwykłych lamp nie dostosowanych do xenonu, to będziesz ludziom po oczach dawać :tongue4:

Zgadza się, jest wiele marek, co robią xenony na lampach bez soczewek, ale wtedy i tak ułożenie odbłyśnika jest zupełnie inne :decayed:

Skieruj lampy bardziej w stronę podłożą i będzie gites :kox: