Przemo603 Opublikowano 30 Marca 2008 Opublikowano 30 Marca 2008 Witam! Koledzy potrzebuje waszej pomocy:)mam taki problem.. Odgłos w środku auta jak padnięte łożysko koła przedniego, jednak obydwa łożyska sa nowe i są ok. Podniosłem więc przednie jedno koło na którym jest właśnie ten hałas, odpaliłem, rozpędziłem na 3 itd i okazało się ze hałas dochodzi z miejsca gdzie półoś wchodzi do skrzyni biegów, tam gdzie jest przegub wewnętrzny! Czy to oznaka że padł przegub, skrzynia, czy może brakuje oleju w skrzyni? Jaki jest tam klucz aby sprawdzic poziom oleju? chyba jakis imbus ale jaki rozmiar? Pozdrawiam
Musashi Opublikowano 30 Marca 2008 Opublikowano 30 Marca 2008 zbyt niski poziom oleju, uszkodzone łożysko przekładni glównej (dyferencjału), ew. zuzyte koła zębate dyferencjału. hałas dobiega od strony kierowcy?
Musashi Opublikowano 30 Marca 2008 Opublikowano 30 Marca 2008 czyli olej albo lozysko dyfra. oczywiscie o ile zrodlo halasu znajduje sie w miejscu o ktorym napisales.
Przemo603 Opublikowano 30 Marca 2008 Autor Opublikowano 30 Marca 2008 No to może zaczne od sprawdzenia poziomu oleju...jaki rozmiar imbusa tam jest?
Przemo603 Opublikowano 30 Marca 2008 Autor Opublikowano 30 Marca 2008 narazie dzieki wielkie, sprawdze, doleje i zobacze co sie bedzie działo i odezwe się...A możecie cos polecic jaki olej tam dolać?
cayenne Opublikowano 30 Marca 2008 Opublikowano 30 Marca 2008 A możecie cos polecic jaki olej tam dolać? Nie dolewaj jeśli będzie mało tylko wymień cały. Kup dobry olej markowy 75W90
Musashi Opublikowano 30 Marca 2008 Opublikowano 30 Marca 2008 zadzwon do ASO to tobie podadza, jakim zalana jest twoja skrzynia. najlepiej takim wlasnie uzupelnic stan. lub wymien na nowy.
Przemo603 Opublikowano 31 Marca 2008 Autor Opublikowano 31 Marca 2008 Jeszcze coś... jaki klucz do korka spustowego, to jest jakiś torx? mozna go bez problemów dostac?
krzysztof_waldi Opublikowano 12 Października 2008 Opublikowano 12 Października 2008 Przemo603 jak rozwiązałeś swój problem z szumem?
Rekomendowane odpowiedzi