Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Zawieszenie gwintowane prośba o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czyli 1BE mam już -20 zmienię sprężyny np na te -30

http://allegro.pl/sprezyny-sportowe-eibach-pro-kit-30mm-audi-a4-b5-i2068121804.html

to już mam - 50 czy sprężyny -30 liczy się od serii np 1BA ?

cytat ..Są to sprężyny obniżające -30mm współpracujące zarówno ze standardowymi amortyzatorami, jak i sportowymi... więc ile bym miał na - po takiej wymianie bo już zbłądziłem :decayed:

Opublikowano

wszystkie oznaczenia są liczone od serii czyli -30mm od 1BA ale rzeczywistość jest trochę inna i ma znaczenie na jakich amorkach to montujesz

Opublikowano

dokładnie.

z róznymi amortyzatorami różnie wychodzi

Opublikowano

Na takich - 40 http://allegro.pl/sprezyny-sportowe-audi-a4-b5-sedan-40-40mm-mts-i2022548252.html

piszą że można je na seryjne amory zakładać (-40) , ale tu czytając że na zestaw serii 1BA założyć już sprężyny od 1BE już nie można (-20) :mysli:

Opublikowano

Polecam Ci te z tego pierwszego linka. Będziesz zadowolony z eibachów. Ja mam i kolega w sedanie też ma i powiedziła że niewymieniłby na nic innego. Ja mam z amorkami bilsteina a on z ori 1BE tak jak Ty.

Opublikowano

zazwyczaj spręzyny do -50 mozna zakładać na zwykłe amortyzatory, chociaż najbardziej optymalnie do -40

Opublikowano

Ok i dzięki za odpowiedzi :good: zastanawia mnie jeszcze tylko jedna sprawa. Skoro można na seryjne amory zakładać do -50 a optymalnie do -40 to czemu nie można na seryjne amory 1BA wsadzić sprężyny 1BE tzn widziałem zdania są podzielone ale niektórzy pisali że nie. pozdrawiam :)

Opublikowano

zazwyczaj spręzyny do -50 mozna zakładać na zwykłe amortyzatory, chociaż najbardziej optymalnie do -40

do -50 nigdy w życiu :gwizdanie: trzeba sie tym przejechać wtedy sie wie dlaczego nie, zdrowe amory 1BA z -30 w miare dobrze sie sprawuja ale szybko sie kończą :gwizdanie:

Opublikowano

do -50 nigdy w życiu :gwizdanie: trzeba sie tym przejechać wtedy sie wie dlaczego nie, zdrowe amory 1BA z -30 w miare dobrze sie sprawuja ale szybko sie kończą :gwizdanie:

Czyli zdrowe amory 1BE z -30 w miarę dobrze się spiszą i szybko nie kończą ? a 1BE z -40 spiszą się ale z kolei szybko się z kończą czy dadzą rade trochę po służyc? dobrze rozumie ? :decayed:

Opublikowano

kolego kazdy producent mówi ze do -50 mozna na standard amorkach jezdzić i zakładać chociaż wiadomo ze amorki padną szybciej

sam jezdze na -50 :wink4:

Opublikowano

Do amorków 1BE możesz zakładać zarówno ori 1BE sprężyny jak i innych producentów -30 i -40mm. Do amorków 1BA praktycznie nic poza serią. Ja mam zwykłe bilsteiny i jak już gdzieś ktoś na forum ostatnio wspomniał układ talerzyków jest troszkę inny, mam sprężyny -30 eibacha. Jeździ się na takim zestawie bardzo dobrze ale właśnie nie obniża on o 3cm od serii tylko może ze 2cm. Pro kit ma jeszcze inną charakterystykę, są progresywne więc czym bardziej je obciążam to są twardsze i coraz mniej się uginają. Czasami coś cięższego przewoże z racji tego że mam Avanta i mi się jeździ fantastycznie. Przy ori zawiasie jak załadowałem 200kg do bagażnika to opierał sie o bałwanki i świeciłem po koronach drzew. Teraz jest zupełnie inaczej.

Opublikowano

to jest właśnie najgorsze ze nie zawsze siada sprężyna jakbyśmy chcieli

Opublikowano

Mi jednak chodziło o to aby siadło mniej więcej właśnie jak 1BE. Mam fele 16" więc niżej nie było sensu bo by głupio wyglądał na tej feldze a po drugie często jeżdżę obciążony i niechciałbym szorować podłogą asfaltu.

Opublikowano

czyli z tego co piszesz to twój zestaw mniej wiecej wyszedł jak 1BE

Opublikowano

kolego kazdy producent mówi ze do -50 mozna na standard amorkach jezdzić i zakładać chociaż wiadomo ze amorki padną szybciej

nie wyobrażam sobie takiej jazdy, no chyba ze wraz z nowymi sprezynami załozyłes nowe amory, ja przez okres półtora roku 2 razy wymieniałem amortyzatory na uzywane w dobrym stanie majac -35, -50 to sporo za wiele dla 1ba :wink4: załaduj auto i pojedz gdzies na droge minimalnie falistą, jak z niej wyjdziesz bedziesz miał efekt bujania prżód - tył na takich amroach, druga sprawa przyjżyj sie jak taki amor pokonuje uskok czy krótki garb z zewnatrz, naprawde jest róznica co do dedykowanych przy takim niskim obnizeniu

Opublikowano

nie wyobrażam sobie takiej jazdy, no chyba ze wraz z nowymi sprezynami załozyłes nowe amory, ja przez okres półtora roku 2 razy wymieniałem amortyzatory na uzywane w dobrym stanie majac -35, -50 to sporo za wiele dla 1ba :wink4: załaduj auto i pojedz gdzies na droge minimalnie falistą, jak z niej wyjdziesz bedziesz miał efekt bujania prżód - tył na takich amroach, druga sprawa przyjżyj sie jak taki amor pokonuje uskok czy krótki garb z zewnatrz, naprawde jest róznica co do dedykowanych przy takim niskim obnizeniu

Kowi87 ja mam amory 1bv sprezyny 50/40 i jezdze tak juz 3 lata i wszystko ok. :wink4:

Opublikowano

Kowi87 ja mam amory 1bv sprezyny 50/40 i jezdze tak juz 3 lata i wszystko ok. :wink4:

to zmienia postać rzeczy :notworthy: bo juz myslałem ze 1ba

Opublikowano

nie no 1ba są dłuższe i faktycznie tak jak piszesz może być lipa bo są za miękkie i pracują inaczej