Szewczenko7 Opublikowano 31 Marca 2008 Opublikowano 31 Marca 2008 Witam Problem polega na tym ze podczas jazdy na 5 biegu ponizej 2tys obrotow silnik poszarpuje,gdy wcisne gaz i wskazowka minie 2 tys problem znika.Jest do bardzo denerwujacy objaw.Prosze o szybka pomoc. Pozdrawiam
dziuniek Opublikowano 31 Marca 2008 Opublikowano 31 Marca 2008 witam jak tak miałem szarpał mi tak samo przy 1800-2000 obrotach okazało sie filtr paliwa do wymiany i przestało szarpać
wesoly1601 Opublikowano 31 Marca 2008 Opublikowano 31 Marca 2008 Mi też tak szarpało o 3 do 5 biegu jak miałem B5 z silnikiem 1Z i nikt nie mógł dojść co w nim siedzi... aż w końcu go sprzedałem :/
Musashi Opublikowano 31 Marca 2008 Opublikowano 31 Marca 2008 Problem polega na tym ze podczas jazdy na 5 biegu ponizej 2tys obrotow silnik poszarpuje,gdy wcisne gaz i wskazowka minie 2 tys problem znika.Jest do bardzo denerwujacy objaw.Prosze o szybka pomoc. standardowo, trzeba podlaczyc VAG, sprawdzic bledy, zrobic logi statyczne i dynamiczne. bez tego, na odleglosc, to wrozbiarstwo.
rikardo Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Przyczyn szarpania może być kilka mi samochód szarpał w przedziale obrotów 1800-2000. Serwis w Rzeszowie uznał, że przyczyną jest układ paliwowy (pompa, wtrysk sterujący) a przyczyną okazał się przepływomierz ale mechanik z ASO który robił mi próby drogowe nie miał o tym żadnego pojęcia.
adadur Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Wstępnie logi auta bo po tym można by wysnuć podejrzenia co siadło. Wymina filtrów powietrz i paliwa jak nie znasz przeszłości autka też wskazana.
Rekomendowane odpowiedzi