Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam koledzy mam taki problem że mój błotnik jest delikatnie pordzewiały czy to zrobi różnice w cenie wypłacenia za niego z ubezpieczalni , babka w niego mi walneła?? [br]Dopisany: 17 Styczeń 2012, 14:02_________________________________________________d282b2f6[br]Dopisany: 17 Styczeń 2012, 15:42_________________________________________________DSC_0074.jpg

były na nim zrobione zaprawki i lakiernik miał mi go malować no ale baba walneła i dziura jest większa..

DSC_0075.jpg

[br]Dopisany: 17 Styczeń 2012, 15:52_________________________________________________DSC_0076.jpg

tu zrobiła zarysowania na zderzaku

http://s15.postimage.org/6t1da8qp7/DSC_0077.jpg[br]Dopisany: 17 Styczeń 2012, 15:55_________________________________________________DSC_0077.jpg[br]Dopisany: 17 Styczeń 2012, 15:57_________________________________________________co o tym sądzicie ??

Opublikowano

Zapewne wycena będzie niższa niż gdyby na tym elemencie nie było wcześniej uszkodzeń. Coś z tym lakiernikiem jest nie tak, bo ta jego zaprawka wygląda jakby dziurę szpachlą załatał..... Gdyby było porządnie zrobione to by nie zrobiła się dziura tylko wgniotka. Moja rada, kup błotnik w kolorze i nie jedź więcej do tego blacharza....

Opublikowano

Kolego za błotnik mogą dać 50% a zderzak jeśli był w dobrym stanie, to Ja jakieś trzy miesiące temu dostałem 600 z małym grosze,za rysę wielkości 10cm na 3cm

Opublikowano

Moja uwaga na OT lub protokole szkody wyglądałaby następująco: "uszkodzenia niezwiązane ze szkodą: ogniska korozji, wcześniejsza nietechnologiczna naprawa, NSZ (nowe za stare) min. 50%". TU i tak wrzuci jakiś tani zamiennik.

Okładzina zderzaka - odnowa lakieru.

Pozdrawiam

arielka

Opublikowano

Miałem podobną sytuację z PZU bo było małe ognisko korozji - rzeczoznawca w porządku i dał mi pełną kwotę na zamiennik. Zapytałem co gdybym chciał oryginał to powiedział, że musiałby dać minus 50-60%, więc wyszłoby bardzo podobnie.