szymonb Opublikowano 17 Stycznia 2012 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Witam czy jeżeli kupię najtańszą antenę GPS na Allegro (jak na zdjęciu 1 ) i podłączę przewód tejże anteny do śruby oryginalnej anteny zamontowanej na dachu (zdjęcie 2) to wtedy będę wiedział czy walnięta jest sama antena montowana na dachu czy też problem jest z przewodem we wzmacniaczu antenowym. zdjęcie 1 zdjęcie 2
wrclaguna Opublikowano 18 Stycznia 2012 Opublikowano 18 Stycznia 2012 A co sie dzieje w aucie ? Nie łapie satelit ? Ja bym szukał przyczyny w przewodzie lub sprawdził wtyke z tyłu w NAVI
szymonb Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2012 No niestety nie łapie satelit. VAG pokazał winę anteny. I teraz chcę to sprawdzić, wykorzystując trochę mniej czasochłonny sposób niż ściąganie boczku z tyłu. ( i to jeszcze o tej porze:)
domin79 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Opublikowano 18 Stycznia 2012 A co sie dzieje w aucie ? Nie łapie satelit ? Ja bym szukał przyczyny w przewodzie lub sprawdził wtyke z tyłu w NAVI ..dokładnie bo antena gps nie idzie przez wzmachola tylko leci bezpośrednio do navi
szymonb Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2012 żeby sprawdzić wtykę z tyłu navi to muszę zdemontować boczek tapicerki?
domin79 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Opublikowano 18 Stycznia 2012 żeby sprawdzić wtykę z tyłu navi to muszę zdemontować boczek tapicerki? ..wyciągnij navi i luknij
szymonb Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2012 Navi wyciągnięta wtyczka od anteny GPS była w gnieździe.Wyciągnąłem parę razy i nadal nie widzi satelit. Rozumiem, że satelity powinien widzieć od razu w momencie włączenia navi ?
MikeWawa Opublikowano 21 Stycznia 2012 Opublikowano 21 Stycznia 2012 U mnie nie widziec czemu sygnał ma odrazu po przekręceniu kluczyka
szymonb Opublikowano 22 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2012 Pozostaje kupić nową antenę na Allegro za 30 zł z wtykie smb.
Rekomendowane odpowiedzi