Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Audi A6 C6 2.0 TDI po programie u ROGALLA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

moment ladnie wyprasowany...prawie jak u mnie ;). Oczywiście można modzić więcej, ale po co grubo ponad 200KM dla auta z FWD?? :P

Opublikowano
  • Autor

a po to ze z mocy nie kozysta sie tylko przy starcie . przyda sie przy wyprzedzaniu:naughty:

---------- Post dopisany at 19:38 ---------- Poprzedni post napisany at 17:24 ----------

kolegi skoda ma ponad 300 i daje rade m poczytaj Skoda Emeryta 1.8 TSI - Racingforum - Drag, Drift & Time Attack - Racing Forum

Opublikowano

wynik fajny.....pomyśl o heblach.

Opublikowano
  • Autor

pomyśle . ale za bardzo nie ma wyboru teraz mam 312 a moge wsadzic 321 od 3.0 tdi od s-ki chyba nie da rady bo trzeba piasty zmieniac

Opublikowano
pomyśle . ale za bardzo nie ma wyboru teraz mam 312 a moge wsadzic 321 od 3.0 tdi od s-ki chyba nie da rady bo trzeba piasty zmieniac

a jakie heble byly w a6 4.2 ?? moze z tego podpasuja

Opublikowano

314 mm masz :naughty:

---------- Post dopisany at 20:15 ---------- Poprzedni post napisany at 20:11 ----------

Bierz :whistling:

Audi A6 C6 4F 4F0 zaciski 3.0 tdi 347mm mocne ! (2736228076) - motoAllegro

Opublikowano
  • Autor

Grzesiu brak Jarzma i nie wiem czy 17 mi wejda na ten zestaw.

Opublikowano

ja założyłem 345 i szczerze polecam.

tu masz kpl AUDI A6 C6 A4 S4 B6 B7 ZACISKI 320 345 MM 3.0 TDI (2723853713) - motoAllegro

---------- Post dopisany at 22:26 ---------- Poprzedni post napisany at 22:15 ----------

Grzesiu brak Jarzma i nie wiem czy 17 mi wejda na ten zestaw.

jak nie ma jak jest

Opublikowano

Zadzwon do sprzedajacego i sie upewnij :wink:

A czy komplet pasuje to spytaj naszego guru od hebli deva :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Turbo wróciło po przeróbce

IMG_0509.jpg

<br /><br />

IMG_0510.jpg

<br /><br />

IMG_0511.jpg

<br /><br />

Opublikowano
  • Autor

zobaczymy co powie mój mechanior bo na forum streetreacing zaba888 wytknał pare błędów . ale nie widział turbo live a zdjecia wszystkiego nie oddają . Myśle że witek nie polecił by jakiegoś słabego fachowca.:wink:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Kilka TDI na GTB2260vk oraz GTB1756VK - Racingforum - Drag, Drift & Time Attack - Racing Forum

---------- Post dopisany 28-11-2012 at 11:03 ---------- Poprzedni post napisany 26-10-2012 at 08:22 ----------

Witam długo sie nie odzywałem w swoim temacie .

Od wczoraj próbowaliśmy wsadzić przerobione GTB22 do mojej A6 . Niestety jak pisali fachowcy z forum zostało źle przerobione i gruszka szła nad podłużnicą co uniemożliwiało wsdzenie filtra powietrza. Dzisiaj dzięki pomocy Piotrka (Juby_p) znależliśmy błędy i teraz czas na poprawienie nieudanej przeróbki . Wielkie dzieki Piotrek za pomoc .

na bieżąco bede informował o pracach

Zapomniałem dodać że turbina miała być przerobiona na 2.0 tdi wzdłuznie , niestety "fachowiec" złożył mi na kolektor od 1.9 tdi , mimo że w dzień wysyłki dzwoniłem do niego i jeszcze raz informowałem że ma to byc do 2.0 . Nie polecam tej firmy jeśli chodzi o przerobienie na podciśnienie. gdyby nie to że auto mam rozebrane to bym mu to odesłał w piz... i żądał zwrotu kasy.

Opublikowano

Potwierdzam turbo jest tak przerobione ze nadaje się do śmietnika, ja poproszę cie o napisanie kto to przerabiał kto go polecił i co ten "fachowiec od polecenia powiedział" i niech fachowcy doprowadzą turbinę do stanu pierwotnego oddadzą pieniądze i zapłacą za daremną pracę mechanika który próbował je poprawić i zamontować.

Co za "fachowiec" obcina kawałek odlewu rdzenia turbo???

Opublikowano
  • Autor

Turbine przerabiała ta firma TRANS-TURBO REGENERACJA

dokładnie odcięty kawałek jest niezbedny do zamontowania ogranicznika . w obecnej sytuacji musze z moim mechanikiem wymyśleć jakis patent na ogranicznik. Turbina miała być tak przerobiona żeby ja zamontować p&p do mojego silnika . Jak sie okazało tak nie było . nie polecam. Moze regenerować potrafia ale za przerabianie gtb nie powinni sie brać

Opublikowano

Widzac fotki turbo zostało nieodwracalnie zniszczone:(

Korzystając z okazji rzucę troche prywaty.

Wracajac do początku postu na temat turbin BRD ..jeśli ktoś nie widział ponad 200KM z brd to mało widział.

Zamieszczam swoj osobity wykres z mego osobistego bolidu 1,9TDI+BRD

wykresaszbrd.jpg

Zostawiłem to tak finalnie ,chociaż po przytrzymaniu boostu ciut wyżej nad 4000 wyskoczyło 211KM i 435nm ale sprzegło 228mm z turbo benzyny przy takim Nm ma dość...zmieniam na 240mm

Nie ma złych BRD są zle przygotowane setupy i słabi tunerzy

Opublikowano
  • Autor

mam pomysł juz na ogranicznik ale musze zobaczyć turbo live na oczy . turbina nie jest zniszczona, tylko jest zniszczone miejsce gdzie wszyscy robią ogranicznik.

co do BRD to kolega Jaro4444 w swoim audi miał 216KM ale fakt on mial taki setup w 2.0 tdi. Gratuluje wyniku . Fajnie że kolejne osoby ogarniają na wysokim poziomie nasze silniczki:kox: moment masz za***isty ja na obecnym setapie mam tylko 405 NM.

SZACUN

Opublikowano

peter22

user-online.png

jak nie zniszczona jak mówisz eze zostal zniszczony element w ktorym powienien byc ogranicznik...dospawasz zeliwo?

Opublikowano
  • Autor

ciężko wytłumaczyć, ale jeden z pomysłów to zrobic ogranicznik przy gruszce coś takiego jak na zdjęciu

turbina_pogladowa.jpg

<br /><br />

---------- Post dopisany at 19:32 ---------- Poprzedni post napisany at 19:29 ----------

peter22

http://a4-klub.pl/images/statusicon/user-online.png

jak nie zniszczona jak mówisz eze zostal zniszczony element w ktorym powienien byc ogranicznik...dospawasz zeliwo?

ogranicznik można rozwiązać w inny sposob