Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Wymiana rozrządu- bez oddawania auta do mechanika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy da się samemu w garażu wymienić rozrząd wa audi a4 b5

Opublikowano

Jeżeli masz narzędzia i pojęcie o tym co robisz to oczywiście że da rade. Ale jeżeli nie bardzo wiesz na czym polega wymiana rozrządu to lepiej sobie odpuść. Wymiana rozrządu to nie tylko "zdejmij stary i załóż nowy" nawet niewielka pomyłka i koszta idą w tysiące zł...

Opublikowano
  • Autor

a co jest potrzebne do wymiany rozrządu

Opublikowano

dobry zestaw kluczy, zestaw części zamiennych i browarek aby się miło pracowało (tylko nie za dużo bo nie trudno o pomyłkę) :kox: no i na forum masz manuale jak co po kolei robić... poszukaj a znajdziesz :good:

Opublikowano

WIEDZAA :kox: Polecam A4 sam naprawiam :) gdzieś na forum bodajże dostępny :hi:

tutaj znajdziesz coś na pewno też odnośnie rozrządu http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=232009.0

wszystko jest na forum :) poleciłbym Ci do mechanika zawieź, ale skoro sam chcesz to możesz spróbować :)

Opublikowano

w mojej mechanik wzial 200zl za wymiane wiec mysle ze nie sa to az takie straszne pieniadze biorac pod uwage to ze musial sciagac zderzak i chlodnice

Opublikowano

A w mojej metropolii wołają 400-500 zł za robociznę :wallbash: i nie ma to tamto, muszę bulić i w najbliższy poniedziałek wyskoczę z takiej kwoty, bo jestem umówiony na wymianę rozrządu.

Opublikowano

Ja zapłaciłem 100zł bo mechanik przyjął mnie w swoim prywatnym warsztacie w domu. Wczesniej sie z nim dogadałem.

Opublikowano

Dzięki za słowa pociechy. :naughty: W mojej wiosce mechanicy są rozpieszczeni przez Niemiaszków, którzy kwotę 500 zł płacą z uśmiechem na ustach, bo u siebie za podobną usługę zapłaciliby pewnie też kilkaset, ale ojro. Tym sposobem zwykłe, biedne, polskie szaraki typu ja muszą bulić więcej niż w innych zakątkach naszego pięknego kraju. :(

Opublikowano

Sam wymienialem i jest troszke zanbawy, glownie z rozebraniem przodu,

wymienialem przy okazji lancuszek, ktory powoli zaczynal dawac o sobie znac.

Najwazniejsza jest uwaga i dokladnosc. U mnie po zdjeciu obudowy :shocked: .... w Deutschlang skad zjechal ktos zalozyl pasek przeskoczony o jeden zabek, cale szczesie bajzlu nie zrobilo, ale i nie pomagalo.