sebul Opublikowano 23 Stycznia 2012 Opublikowano 23 Stycznia 2012 No wła,śnie. Jak wy jezdzicie ? Macie wlaczone auto , czy na ECON jezdzicie ? Jak najlepiej ustawic na zime? Bo sam aktualnie smigam na auto i mam nawiew na siebie i nogi i czasem na przednia szybke daje jak zaczyna parowac.
Dev Opublikowano 23 Stycznia 2012 Opublikowano 23 Stycznia 2012 przy temp ponizej 4 stopni klima nie włacza sie ustaw nawiew na nogi i szybe i bedzie ok
sebul Opublikowano 23 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2012 Wlaczyc ECON czy na auto smigac ? Bo np kolega jezdzi na econ. Wyczytalem gdzies, ze przy 5 stopniach i mniej, zalacza sie specjalna nagrzewnica, czy bedzie dzialac gdy bedzie wybrany econ ?
wrclaguna Opublikowano 23 Stycznia 2012 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Tu całe info na temat nagrzewnicy elektrycznej i działania jej http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=114274.45
mech15 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Opublikowano 23 Stycznia 2012 skąd w B6/B7 wiadomo, że klima jest włączona?? w B5 na klimatroniku zapala się śnieżynka. Jak to jest w B6, jeśli klima nie działa to świeci się ECON??
DżedajGrd Opublikowano 23 Stycznia 2012 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Kolego mech15 jeżeli na przycisku ECON świeci się czerwona dioda to klima jest wyłączona, a jeżeli nie to jest włączona
FORA3 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Osobiście jeżdżę na auto zima i lato w zimę na auto szybciej zejdzie para z szyb.
mech15 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Osobiście jeżdżę na auto zima i lato w zimę na auto szybciej zejdzie para z szyb. ale jakie to ma znacznie, skoro w zimie ( temp. poniżej zera) klima się nie włączy??
simon__75 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Osobiście jeżdżę na auto zima i lato w zimę na auto szybciej zejdzie para z szyb. AUTO cały rok....
.Pablo. Opublikowano 24 Stycznia 2012 Opublikowano 24 Stycznia 2012 ale jakie to ma znacznie, skoro w zimie ( temp. poniżej zera) klima się nie włączy?? W b5 się wyłącza w b6 i b7 chodzi cały rok chyba że ktoś sam ją wyłączy
mech15 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Opublikowano 24 Stycznia 2012 ale jakie to ma znacznie, skoro w zimie ( temp. poniżej zera) klima się nie włączy?? W b5 się wyłącza w b6 i b7 chodzi cały rok chyba że ktoś sam ją wyłączy chyba coś ci się pomyliło :gwizdanie:
Biszczan Opublikowano 25 Stycznia 2012 Opublikowano 25 Stycznia 2012 ale jakie to ma znacznie, skoro w zimie ( temp. poniżej zera) klima się nie włączy?? W b5 się wyłącza w b6 i b7 chodzi cały rok chyba że ktoś sam ją wyłączy chyba coś ci się pomyliło :gwizdanie: Nic się nikomu nie pomyliło, Pablo dobrze prawi:) Klima w B6 i B7 może hulać cały rok.
Wojtasss Opublikowano 11 Lutego 2012 Opublikowano 11 Lutego 2012 No to teraz juz nic nie rozumiem. U mnie jest tak: temperatury w okolicach 7stopni- econ mozna wlaczyc(swieci dioda) i wylaczyc(nie swieci) temperatury wyzsze od ok -5 ale do 5- econ tylko wlaczony, nawet jak wylacze go to zapala sie znow, wiec niby dobrze. ALE temperatury nizsze niz -5 moge wlaczyc i wylaczyc econ. z tym ze o ile w b5 mialem tak ze przy wlaczeniu klimy cos sie dzialo, silnik pracowal inaczej np to teraz nie dzieje sie nic. Mam cos zle?
szczawik Opublikowano 13 Lutego 2012 Opublikowano 13 Lutego 2012 tez slyszalem, ze klima moze chodzic (i zalecane jest zeby chodzila) caly rok... ja mam ECON i AUTO wlaczone teraz zima... temp ustawiona na okolo 19*C, nie znam sie wogole na tym, powie mi ktos czy dobrze czy zle
Biszczan Opublikowano 13 Lutego 2012 Opublikowano 13 Lutego 2012 Każdy używa jak mu wygodniej Tyczy się to temperatury i siły nadmuchu. Zazwyczaj mam ustawioną temperaturę na 18C i tak jeżdżę na ECON przez jesień i zimę, ale klimę raz czy dwa w tygodniu używam. Jeśli szyby są porządnie zmrożone to klima szybciej sobie z nimi radzi.
szczawik Opublikowano 13 Lutego 2012 Opublikowano 13 Lutego 2012 ale czy jeśli ECON i AUTO są włączone (pali się dioda) to klima działa?!
Biszczan Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 Zwykła dmuchawa też może być sterowana automatycznie dlatego, gdy jest włączony ECON w trybie AUTO (świecą się obie te diody), klima nie działa.
Biszczan Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 Nie ma sprawy Jeszcze jest taki motyw: Gdy jeździsz z włączoną klimą bądź dmuchawą przed wyłączaniem ustawiaj temperaturę na LO i niech chwilkę pochodzi. W taki łatwy sposób można pozbyć się smrodka wydobywającego się z kratek nadmuchu. Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi