Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5] Elektryka - Zacięcia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie co jest 5 ???? Niekiedy ( coraz czesciej) zdarza sie, ze wysiadaja kompletnie kierunki , wtedy tez odmawia posluszenstwa klakson oraz swiatla drogowe ( swieci sie postojowka).Wyczytalem , ze to dosc czesta dolegliwosc w Audi w okresie jesienno-zimowym .

Moje pytanie :gdzie szukac i co nalezy sprawdzic??? i jak zadbac o to na przyszlosc ?? pozdrawiam :mrgreen:

Opublikowano

co do kierunków i świateł to może być włącznik zespolony przy kierownicy, a co do kalksonu to nie wiem, może przerwana listwa za kierownicą, moze przekaźnik

Opublikowano

Mi właśnie same kierunki wysiadły, powoli siadały teraz już tylko prawy raz mignie i to czasami. Wkurzający problem...

Opublikowano

Nie wiem czy pasuje to tu ale niech bedzie u mnie sie dzieje cos takiego , gdy wlaczone sa swiatla drogowe i na przydklad chce wlaczyc swiatla dlugie to wtedy wylaczaja sie swiatla drogow i jade jak kret. !! Zaznaczam ze moge puscic dlugie tzw , migniecie. jakies pomysle co to moze byc ??

Opublikowano

włącznik zespolony za kierownicą, prawdopodobnie sie przypalił, moze czyszczenie pomoze, tak czy inaczej trzeba rozebrać i zobaczyć

Opublikowano
  • Autor
włącznik zespolony za kierownicą, prawdopodobnie sie przypalił, moze czyszczenie pomoze, tak czy inaczej trzeba rozebrać i zobaczyć
,,

Ok , z tymi awaryjnymi juz sprawdzilem , tam jest wszystko wporzadku , jak w takim razie sie zabrac za ten włacznik w kierownicy???

Czy rozbieraliscie juz go ???

Opublikowano

sciagsz kierownice, nastepnie plastyki za nia, obudowa kolumny, i odkrecasz wlaczniki,odlanczasz wtyczki i ciagniesz do siebie, a i jeszcze jedno,poduche musisz najpierw sciagnac,nie zapomnij odlaczyc aku, sam wlacznik rozbierasz na czesci i patrzysz co sie dzieje w srodku

Opublikowano
  • Autor
sciagsz kierownice, nastepnie plastyki za nia, obudowa kolumny, i odkrecasz wlaczniki,odlanczasz wtyczki i ciagniesz do siebie, a i jeszcze jedno,poduche musisz najpierw sciagnac,nie zapomnij odlaczyc aku, sam wlacznik rozbierasz na czesci i patrzysz co sie dzieje w srodku

uuuu no to troszczeczke zabawy jest , wiec jak z tą poduchą ... zaczynamy od niej??? acha no i co to znaczy ze ja trzeba sciagnać ?? calkowicie wyjąć ?> czy jak? .Boje sie cos spiepszyc

Szkoda ze nie ma takiego opisu w dziale warsztat , zreszta jak sie za to wezme to pewnie umieszcze odrazu opis .

Czekam na dalsze wskazowki

Opublikowano
Szkoda ze nie ma takiego opisu w dziale warsztat

Jest gdzies opis ze zdjeciami od naprawy imo, wiec to Ci powinno pomoc.

Opcja szukaj Twoim przyjacielem. :razz:

Opublikowano

a u mnie zdarzają sie takie szopki... przekrecam kluczyk, zalaczam swiatla i nic... swiecą tylko postojowki, nie ma kierunkow, klaksona, awaryjnych, kompletnie nic oprocz postojowych. Wyciagam kluczyk, przekrecam jeszcze raz i wszystko dziala :shock:

O co chodzi?? Przypuszczam ze to mogą nie zatrybic jakies styki w stacyjce. Co Wy na to??

Opublikowano

może kostka w stacyjce albo przekaźnik z lini X w elektryce który odcian wszystkie odbiorniki prądu podczas rozruchu

• 2 lata później...
Opublikowano

U mnie jest taki problem flasha- na długich nie mam :( nie wiem dlaczego pewnie coś się przepaliło :( klaskon mam tylko latem jak nie pada deszcz Po deszczu już go nie mam czyli gdzieś jeszt przebicie i postanowiłęm kupić całą instalację nową tzn kupiłem przekaźnik 5m przewodu 1,5mm2 oraz włącznik chwilowy i zabieram sie za to w sobotę

co do świateł (kierunkowskazów) miałem taką sytuacje przy skręcie w prawo znalazłem coś takeigo jak jechałem w nocy i kierunek w prawo lekko hamowałem i kierunek gasł wiec też gdzieś było przebicie sprawidzłem tył i okazało sie ze przewody były lekko wilgotne przetarłem je i wysuszyłem oraz na nowo zaizolowałme tam gdzie wydawało mi sie że nie jest OK

jak narazie do tej pory jest dobrze i działa a klakson naprawie :)

koszt przekaźnika ok 20zł włącznik chwilowy 5zł przewód 15zł woec 40zł i wszystko bedzie działać pan w sklepie powiedział jak podłaczyć weic jest GIT

pozdro