Opublikowano 20 Października 201312 l 2 lampki mostkujesz (pin2) i podłączasz do wtyki 32-pinowej pin nr:16 masę (brązowy pin1) łapiesz gdziekolwiek lub podłączasz w wiązce drzwi w miejscu (268)
Opublikowano 20 Października 201312 l Darecy - nie jestem teraz tego sprawdzić, bo nie mam auta teraz w garażu, ale jak patrzyłem, to lampek nie widziałem. Stąd zastanawiałem się czy tak Audi to zaprojektowało specjalnie, że z przodu nie ma podświetlenia nóg?
Opublikowano 20 Października 201312 l Darecy - nie jestem teraz tego sprawdzić, bo nie mam auta teraz w garażu, ale jak patrzyłem, to lampek nie widziałem. Stąd zastanawiałem się czy tak Audi to zaprojektowało specjalnie, że z przodu nie ma podświetlenia nóg? zajżyj, sprawdź połączenia i napisz... nie ma pakietu QQ1/2 jak już coś było to ktoś w to ingerował
Opublikowano 21 Października 201312 l 2 lampki mostkujesz (pin2) i podłączasz do wtyki 32-pinowej pin nr:16masę (brązowy pin1) łapiesz gdziekolwiek lub podłączasz w wiązce drzwi w miejscu (268) Super pomysł napaliłem się rozebrałem i okazało się że na 16pinie nie ma kabla:kwasny: i co teraz z skąd można jeszcze wziąsć zasilanie tylko żeby się nie zapalało razem z podsufitka. Szukam miejsca w aucie gdzie po otwarciu drzwi jest napięcie a po zamknięciu nie ma i tak chcę właśnie podłączyć te lampki w drzwiach
Opublikowano 23 Października 201312 l 2 lampki mostkujesz (pin2) i podłączasz do wtyki 32-pinowej pin nr:16masę (brązowy pin1) łapiesz gdziekolwiek lub podłączasz w wiązce drzwi w miejscu (268) Super pomysł napaliłem się rozebrałem i okazało się że na 16pinie nie ma kabla:kwasny: i co teraz z skąd można jeszcze wziąsć zasilanie tylko żeby się nie zapalało razem z podsufitka. Szukam miejsca w aucie gdzie po otwarciu drzwi jest napięcie a po zamknięciu nie ma i tak chcę właśnie podłączyć te lampki w drzwiach Nie wiem czy dobrze złapałem co napisałeś ale na pinie 16 nie ma kabla , masz go zrobić, to chodzi o to żeby zmostkowane kabelki od lampek wrzucić (razem z pinem) do pustego miejsca we wtyczce (pin 16) Pytanie tylko czy masz pin 16 w sterowniku?? ---------- Post dopisany 23-10-2013 at 18:47 ---------- Poprzedni post napisany 22-10-2013 at 23:11 ---------- Tak sobie dziś zajrzałem w dziurę i znalazłem to Rozumiem że to cacko obsłuży QQ1 ? Mam takie pytanie czy wtyki z MCE można wypinać (do podpinania pinów) ot tak sobie pod napięciem czy lepiej odpiąć akumulator??? Niechciał bym narobić jakiejś kaszany więc pomyślałem że najpierw zapytam:wink:
Opublikowano 23 Października 201312 l Autor Nie musisz odłanczac klemy z akumulatora , kluczyk nie wciskaj do stacyjki . Tak twoj sterownik MCE 09 obsłuzy podswietlenie przestrzeni nóg 8K0 907 063 P ---> 05.2010 r.
Opublikowano 10 Listopada 201312 l Mam takie pytanie, udało mi się niedrogo zakupić całe wiązki tapicerek z oświetleniem klamki (taki przezroczysty podłużny plastik który wchodzi w górną część klamki)i lampkami ostrzegawczymi czy regulacja natężenia światła z MMI obsługuje także tę lampkę, czy tylko lamki oświetlenia stóp i górne od osłony przeciwsłonecznej?
Opublikowano 10 Listopada 201312 l hmmm a szkoda. A gdzieś widziałem że oświetlenie klamek przy zamkniętych drzwiach daje 30% a po otworzeniu drzwi 100%, to da się gdzieś ustawić czy to tak samo z siebie się ma?
Opublikowano 11 Listopada 201312 l Podświetlanie klamek i przełączników jest w regulacji przy włączniku świateł. Jak chcesz aby klamki Ci intensywniej świeciły, to musisz pociągnąć kabelki i je przylutować do lampek oświetlenia nóg Wcześniej możesz zamienić na diody białe i koniecznie 12V
Opublikowano 11 Listopada 201312 l Na razie zbieram graty żeby dziesięć razy nie rozbierać i zobaczę jak będzie śmigało:wink: Jeśli chodzi o kolor diody to chyba wolę czerwoną będzie się komponowało z resztą przełączników. No ale to się jeszcze zobaczy:wink:
Opublikowano 11 Listopada 201312 l białe są stosowane w poliftowych S4 ja sam mam czerwone: w klamkach i dodatkowo w półce drzwi
Opublikowano 11 Listopada 201312 l białe są stosowane w poliftowych S4 ja sam mam czerwone: w klamkach i dodatkowo w półce drzwi Jarku, w poliftowej S4 nie wiem na 100%, ale w RS4 na pewno są czerwone
Opublikowano 13 Listopada 201312 l Witam znajomy w swoim Avancie ma cały pakiet podświetlania nóg przód/tył chciałbym miec w swoim Sedanie np podswietlanie drzwi jak sie otwierają sa lampki ale dlaczego sie nie oświetlają ? Jakaś rada dla nowicjusza
Opublikowano 13 Listopada 201312 l Wyciągnij lampkę ta czerwoną, to jest pewnie zaślepka... Aby zrobic pakiet QQ1 masz opisane w pierwszym poście.
Opublikowano 14 Listopada 201312 l Jakaś rada dla nowicjusza Na początek zaopatrz się w kabelek VCDS, bo bez zakodowania sterownika nic nie zdziałasz
Opublikowano 14 Listopada 201312 l Jaki jest koszta całego oświetlenia QQ1 ( piny wtyki itd ) ? I czy naprawde kazdy potrafi to zrobic Wyciągnij lampkę ta czerwoną, to jest pewnie zaślepka...Aby zrobic pakiet QQ1 masz opisane w pierwszym poście.