wrclaguna Opublikowano 26 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2012 Nie masz Pakietu oswietlenie wiec wszystką kabelkologie trzeba dorobić W lepiej wyposazonych B8 były schowki pod fotelami oraz schowki (siatki) z tyłu . Co do kabla to ten co masz jest niestety za słaby do B8
Kaiserman Opublikowano 26 Grudnia 2012 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Witam to ja wiem ze są takie bajery to wszystko mam w a3:) siatki, schowki itp. a zna ktoś nr wiązek bym sobie kupił np. na alledrogo? a czy jest szansa ze nie musze zmieniać sterownika??
wrclaguna Opublikowano 26 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2012 Nie ma gotowych wiazek nawet w ETCE ale mozesz zamowić gdzies w jakieś firmie np . tu ----> motoAllegro Co do sterownika to sprawdz kodowanie czy ci przyjmuje
marek241 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Jak mogę sprawdzić czy mam moduł Bordnetzsteuergeraet???? Nie mam oświetlenia nóg ani schowka i nawiewu tylko w bagarzniku 3 mam.
wrclaguna Opublikowano 31 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2012 Jak mogę sprawdzić czy mam moduł Bordnetzsteuergeraet???? Nie mam oświetlenia nóg ani schowka i nawiewu tylko w bagarzniku 3 mam. Musisz miec kompa i odczytać numer sterownika w grupie 09 czyli Moduł Centralnej Elektryki
Timac Opublikowano 5 Stycznia 2013 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Przy wymianie zarkowki w bagazniku na LED mam blad na vcds, FIS nic nie pokazuje Tez macie podobna sytuacje ?
kamus Opublikowano 5 Stycznia 2013 Opublikowano 5 Stycznia 2013 "...Moduly CENTRLANEJ ELEKTRYKI 09 obsługujące PAKIET oświetlenia w przestrzeni nóg: 8K0 907 063 C,D ---> 05.2009 r. ..." A jak mam moduł 8K0 907 063 tylko K nie C ani D to też mam możliwość zamontowania tego ?
wrclaguna Opublikowano 5 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2013 8K0907063K nie obsługuje Pakietu QQ1 .
darecy Opublikowano 15 Stycznia 2013 Opublikowano 15 Stycznia 2013 ...a przy CE09 "M", która nie obsługuje oświetlenia - jak by tylko zmienić tylko 4 sterowniki drzwi na te które obsługują pakiet oświetlenie drzwi? Czy system QQ1 ruszy? (oczywiście w drzwiach tylko) O ile pamiętam sterowniki drzwi nie mają CP .
wrclaguna Opublikowano 16 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2013 Tak lampki odpalą z tego co pamietam to jest CP
darecy Opublikowano 16 Stycznia 2013 Opublikowano 16 Stycznia 2013 myslałem, że brakuje w sterownikach drzwi CP sugerowałem sie A6 zapozyczone z innej stronki, sterowników do A6 odnośnie CP, Jak by lista się zgadzała to można by ją gdzieś przepiąć na górze Adres sterownika: 00-Czujnik skrętu kierownicy -- Aktywna ochrona podzespołu: BRAK 01-Silnik -- Aktywna ochrona podzespołu: IMMO 02-Skrzynia biegów -- Aktywna ochrona podzespołu: BRAK 03-ABS/hamulce -- Aktywna ochrona podzespołu: BRAK / LOGIN 05-Zezwolenie startu -- Aktywna ochrona podzespołu: IMMO 06-Pamięć fotela pas. -- Aktywna ochrona podzespołu: JEST 07-Jed.obsługi/wskaź. -- Aktywna ochrona podzespołu: JEST 08-Klimatyzacja -- Aktywna ochrona podzespołu: JEST 09-Centr.zesp.elektr. -- Aktywna ochrona podzespołu: JEST 15-Airbag -- Aktywna ochrona podzespołu: LOGIN 16-Koło kierownicy -- Aktywna ochrona podzespołu: BRAK 17-Zest.wskaźników -- Aktywna ochrona podzespołu: JEST 19-CAN Gateway -- Aktywna ochrona podzespołu: JEST 1E-Media Player CD -- Aktywna ochrona podzespołu: BRAK 1E-Media Player CD/MP3 -- Aktywna ochrona podzespołu: JEST 25-Immobiliser -- Aktywna ochrona podzespołu: IMMO 34-Poziomowanie -- Aktywna ochrona podzespołu: BRAK 36-Pamięć fotela kier. -- Aktywna ochrona podzespołu: JEST 37-Nawigacja -- Aktywna ochrona podzespołu: BRAK 38-Elektronika dachu -- Aktywna ochrona podzespołu: BRAK 42-Elektr.drzwi kier. -- Aktywna ochrona podzespołu: BRAK 46-Moduł komfortu -- Aktywna ochrona podzespołu: JEST 47-Sys.nagłaśniający -- Aktywna ochrona podzespołu: JEST 4F-Centr.z.elektr.II -- Aktywna ochrona podzespołu: JEST 52-Elektr.drzwi pas. -- Aktywna ochrona podzespołu: BRAK 53-Hamulec postojowy -- Aktywna ochrona podzespołu: BRAK 55-Zasięg xenonów -- Aktywna ochrona podzespołu: BRAK 56-Radio -- Aktywna ochrona podzespołu: Usterka BRAK 57 - tv tuner : ochrona-brak (zazwyczaj ) 5F - multimedia: ochrona-jest 61-Reg.akumulatora -- Aktywna ochrona podzespołu: BRAK 62-Drzwi tylne lewe -- Aktywna ochrona podzespołu: BRAK 65 - TPMS : ochrona-brak 69 - hak: ochrona-brak 6C- kamera: ochrona-brak 72 -Drzwi tylne prawe -- Aktywna ochrona podzespołu: BRAK 76 -Asyst.parkowania -- Aktywna ochrona podzespołu: BRAK 77 - telefon (bt) :ochrona-brak
grom Opublikowano 16 Stycznia 2013 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Sterowniki drzwi nie mają ochrony komponentu, wymieniłem u siebie i obyło bez problemów.
wrclaguna Opublikowano 16 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2013 Widocznie nie wszystkie sterowwniki maja Ochrone
darecy Opublikowano 16 Stycznia 2013 Opublikowano 16 Stycznia 2013 mało tego - moje drzwiowe sterowniki po zmianie boczków zaświeciły wszystko (biała lampka, czerwona i klamka) chociaż nie powinne - brak pinów
fly07 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Opublikowano 22 Stycznia 2013 8K0 959 793 E nie ogsługuje a zaś na VCDSie bedzie ci wyswietlać wszystkie opcje tylko sprawdz czy kodowanie przyjmie sterownik i czy będą jakieś błedy . A jak to sie ma z tymi sterownikami: przód 8K0 959 793 D i tył 4F0 959 795 N ? Obsłuży QQ1?
darecy Opublikowano 23 Stycznia 2013 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Trzeba rozróżnic QQ1 od standardowego podświetlenia klamek i drzwi, który może być w twoim sterowniku. W QQ1 można sterować ambient light z poziomu MMI... (Ja też pozytywnie się zdziwiłem jak podłączyłem, zakodowałem i działa, po mimo tego że na różnych forach opisywali że nie będzie działać) ja mam 8K0 959 793 J przód i 8K0 959 795 C tył i podświetlenie działa, myślę że podstawą jest tu moduł centralnej elektryki.
fly07 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Opublikowano 23 Stycznia 2013 mało tego - moje drzwiowe sterowniki po zmianie boczków zaświeciły wszystko (biała lampka, czerwona i klamka) chociaż nie powinne - brak pinów Oświetlenie drzwi przednich to: czerwona lampka z boku i biała od spodu. Drzwi tylne tak samo? Gość na szrocie miał komplet (tak mówił) i było w sumie 4 czerwone i dwie białe...
wrclaguna Opublikowano 23 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2013 Jest jeszcze podświetlana wneka klamki
darecy Opublikowano 23 Stycznia 2013 Opublikowano 23 Stycznia 2013 powinno być 4 czerwone i 4 białe (tylne drzwi też mają białe podświetlenie)
fly07 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Jest jeszcze podświetlana wneka klamki Masz na myśli te długie listwy świetlne montowane pod listwami ozdobnymi drzwi?
Rekomendowane odpowiedzi