Czaro_22 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Nie wiem jak to dokładnie opisać ale do rzeczy, podczas uruchamiania zimnego silnika słuchać zgrzyt taki niby metaliczny ale nie do końca, cóż to może być ? Rozrząd się kończy ? Dodam że na ciepłym silniku takowego zgrzytu nie ma. Później nagram filmik jak ten "zgrzyt" słuchać, jest na tyle intensywny że słuchać go bez problemu w środku auta
kamilglm Opublikowano 27 Stycznia 2012 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Może coś z rozrusznikiem? Nagraj filmik to będzie można dokładniej określić co to.
janSerce Opublikowano 27 Stycznia 2012 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Wrzucaj filmik bo tak to wróżenie z fusów, kiedyś w innym aucie miałem coś takiego, i okazało się że miałem bardzo mało płynu od wspomagania kier.
Czaro_22 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2012 Płyn od wspomagania napewno nie bo miałem niedawno wymieniana pompe wspomagania i cały płyn od wspomagania Zamieszczam filmik gdzie słychać ten zgrzyt. http://www.youtube.com/watch?v=rZjuoRFzZsU&feature=youtu.be
kamilglm Opublikowano 27 Stycznia 2012 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Wg mnie to rozrusznik się ''zawiesza''
Czaro_22 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2012 Ale auto zapala bez problemu Fakt chwile to trwało na tym filmiku ale to dla tego że zimno jest I jeśli się zawiesza to powinno się tak dziać też na ciepłym silniku... Chyba że się mylę.
Szarik Opublikowano 27 Stycznia 2012 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Mam podobnie jak jest duzy mroz slychac dzwiek jakby olej jeszcze nie smarowal tak ok 2 sekund
kamilglm Opublikowano 27 Stycznia 2012 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Mogę się mylić, ale ja bym podejrzewał rozrusznik, chociaż z 2 strony to racja, jak na zimnym to i na ciepłym się tak powinno dziać .
Fr0styyy. Opublikowano 27 Stycznia 2012 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Rozrząd/nastawnik wałka rozrządu? Coś takiego masz? Nastawnik wałka rozrządu? Trochę słabo u mnie to słychac na tym filmiku, ale przy pierwszym odpalaniu na zimnym silniku właśnie takie chrobotanie/skrobanie metalu słychać :/
Czaro_22 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2012 U Ciebie trochę inny odgłos to wydaję niż u mnie. Ale to może dla tego że siedziałeś w środku auta
serko Opublikowano 27 Stycznia 2012 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Rozrusznik do czyszczenia bo jest zabrudzony i późno odbija mechanizm. Po odpaleniu powinien odbić a on się jeszcze chwilę obraca napędzany silnikiem. Tragedii nie ma.
eu4yaon Opublikowano 27 Stycznia 2012 Opublikowano 27 Stycznia 2012 mam to samo, tyle że mi stacyjka nie odbija. Jak nie cofne kluczyka po odpaleniu odpowiednio szybko to mam taki zgrzyt.
Czaro_22 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2012 Ok czyli to rozrusznik.. Dzięki za info, niedługo auto ląduje u mechanika i wspomnę mu o tym i napisze czy coś to dało Jeśli nie to będzie się myśleć dalej.
red0n Opublikowano 27 Stycznia 2012 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Kolego, mam podobnie. Jeżdżę tak już rok, a poprzedni właściciel 4 lata. Co oczywiście nie znaczy, że tak powinno być, ale tragedii nie ma:)
serko Opublikowano 27 Stycznia 2012 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Jak będziesz chciał wymienić to nie kupuj ze szrotu bo też nie wiadomo ile pochodzi. Najlepiej oddać swój do regeneracji albo kupić już zregenerowany.
baxter2512 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Mam to samo u siebie... Myślałem że to pompa wspomagania ale postaram się coś z tym zrobić i dam znać co wyszło.
Rekomendowane odpowiedzi