majtuch3 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2012 czy ktos z okolicy Mroczy moze sie podjac czyszczenia turbiny i ile bedzie chcial za ta prace?
aruś12 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Nie wiem może i zbieg okoliczności ale na razie działa zobaczymy jak nie to trzeba zrobić te czyszczenie
kapete Opublikowano 29 Stycznia 2012 Opublikowano 29 Stycznia 2012 A na dzień dobry sprawdź szczelność dolotu. Może gdzieś się poluzowały opaski i zasysa lewe powietrze.
majtuch3 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2012 Bylem u mechanika i powiedzial ze turbo ma wine i teraz pytam czy lepiej dac ja do regeneracji czy kupic uzywana??
goldi Opublikowano 31 Stycznia 2012 Opublikowano 31 Stycznia 2012 a co dokładnie powiedział wirnik ma spory luz czy tylko ci tak powiedział że turbina w 99% przypadkach jeśli wirnik nie ma dużego luzy wystarczy ja wyczyścić i możesz jeszcze latami smigać na niej jak masz trochę smykałki to sam wyczyścisz turbine ocziwiście są potrzebne narzędzia a tsk czyszczenie to koszt od 300 do 600 zł regeneracja 700- 1000 zł
majtuch3 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2012 sztanga sie zacina i turbo przeladowuje juz od 1500 obrotow
MASATO Opublikowano 31 Stycznia 2012 Opublikowano 31 Stycznia 2012 wyciągaj turbo na stół i sam wyczyść, zaoszczędzisz parę groszy
majtuch3 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2012 no chetnie bym to zrobil ale nie mam odpowiednich narzedzi i miejsca [br]Dopisany: 31 Styczeń 2012, 13:42_________________________________________________ogolnie moj pomysl polegal na tym aby kupic uzywana turbine zamontowac ja i jezdzic a ta stara jakbym mial czas to ladnie odkrecic i wyczyscic pozniej moglbym ja sprzedac lub zostawic w razie czegos
MASATO Opublikowano 31 Stycznia 2012 Opublikowano 31 Stycznia 2012 no ale niestety nie masz pewności co kupisz.
pastaldo Opublikowano 31 Stycznia 2012 Opublikowano 31 Stycznia 2012 ja zrobiłem troche inny myk Kupiłem rozwaloną turbinę, wyczyściłem w niej strone gorąca na lusterko włacznie z kierownicami Wyjąłem z samochodu turbinę, podmieniłem cześci gorące (10min) założyłem turbo i ciesze się idealna jazdą
aruś12 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Opublikowano 31 Stycznia 2012 a ile kosztowała ta rozwalona turbina
pastaldo Opublikowano 31 Stycznia 2012 Opublikowano 31 Stycznia 2012 a ile kosztowała ta rozwalona turbina ja dałem 120zł z przesyłką, gruszkę sprzedałem za 50zł i lezy u mnie w samochodzie dalej turbinka w bagażniku. Jak chcesz to za 70zł + KW Ci ją sprzedam Tzn jest to turbina z AFNa bez gruszki i z uszkodzonym wirnikiem ale część gorąca i zimna bez uszkodzeń
miscuzi Opublikowano 4 Lutego 2012 Opublikowano 4 Lutego 2012 Koledzy ja tez to mialem... i oczywiscie mechanik powiedzial ze to turbo, jakies pieski mu sie domykaly czy cos a guzik prawda... okazalo sie ze rurka podcisnienia turbiny, ktora powinna byc podpieta pod kompa byla ODPIETA i zagieta. wystarczylo wyprostowac, wlozyc i wszystko wrocilo do normy :>
avdikezop Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 czasami sie zdaża ze czujnik sie rozkalibruje ale to łatwo sprawdzić na włączonym zaplonie powinien pokazywać tyle co ćiśnienie atmosferyczne
Rekomendowane odpowiedzi