Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVB] Nie działa ogrzewanie tylnej szyby-sedan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wczoraj podczas jazdy przestalo dzialac ogrzewanie tylnej szyby. Klimatronic na pewno z b6, bezpiecznik dobry. Nie potrafie znalezc kabla do ogrzewania tylnej szyby. Dodam jeszcze,ze mam tez podgrzewane lusterka i nie dziala calosc. Dioda na klimatroniku nawet sie nie zapala

Opublikowano

Podepnij Vaga i zobacz jaki błąd pokazuje Klimatronik, przyczyn może być wiele

Opublikowano
  • Autor

Witam.

Przed chwilą VAGowałem samochód, w klimatronicu nie ma żadnego błędu, testowałem też segmenty wyświetlacza i dioda się wtedy zapala.

Próbowałem też sprawdzać inne działy np elektronika, moduł komfortu ale nic nie wyskakuje z błędów.

Gdzie teraz szukać ?

Opublikowano

Prawdopodobnie przetarł się kabel i to może być problemem.

Opublikowano
  • Autor

Czyli wizyta u elektryka;D

Opublikowano

Kabel musi iść z lewej albo z prawej strony w samym dole szyby. Najlepiej to samemu sprawdź dokładnie gdzie on może się znajdować..

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Czy tego kabla mam szukać wewnątrz samochodu gdzieś na tylnej półce, czy od strony bagażnika w okolicach subwoofera ? [br]Dopisany: 01 Luty 2012, 10:25_________________________________________________Mam jeszcze jedno pytanie, z tego co czytałem na forum, usterka kabla do tylnej szyby wystepuje w momencie, kiedy klimatronic się świeci a szyba się nie grzeje, w moim przypadku klimatronic nawet nie zapala diody od podgrzewania tylnej szyby, dlatego nie wiem też, czy to raczej nie wina usterki wystepującej "przed" klimatronikiem, a nie "po".

Opublikowano

Z tyłu nad szybą masz taką plastikową maskownice/podsufitka, zdejmij ją i będzie tam wzmacniacz do radia i tam też z tego co pamiętam idzie instalacją do podgrzewania szyby. Ja jeszcze na twoim miejscu sprawdził bym włącznik podgrzewania szyby bo jak mówisz że dioda się w nim nie zapala to chyba w nim jest problem. Sprawdz czy tam prąd dochodzi i czy działa on prawidłowo. Podgrzewanie szyby włączasz przyciskiem na klimatroniku, wciskasz i ma działać nic tam dodatkowo nie musisz uruchamiać.