Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Szarpnie i czuć gazem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mój problem polega na tym, że podczas przełączania z paliwa na gaz (zimny silnik) szarpnie samochodem i czuć gazem w autku, dodam że temperatura przełączenia ustawiona jest na ok. 20 stopni. Po rozgrzaniu auta i ponownym rozruchu nic nie czuć i nie nie szarpnie. Czym to może być spowodowane. Instalacja założona tydzień temu ( STAG 300 plus, wtryst Valtek, reszta Tomasetto). pozdrawiam

Opublikowano

Podnieś temperaturę załączania się gazu i problem zniknie.

Opublikowano
  • Autor

oki dzięki jutro podjade do gazownika niech podłaczy komputerek i zmienia.

Opublikowano

Jest teraz bardzo zimno więc przewody są sztywne i może być gdzieś wyciek gazu, warto sprawdzić dokładnie szczelność bo paliwo ucieka :)

Temp. przełączania ustawić na min. 30C

Opublikowano

Skoro zakładałeś tydzień temu, to instalacja na 100% jest na gwarancji, o ile był to zakład, a nie sąsiad z garażu za płotem, więc ustawienie instalacji powinieneś mieć gratis, ponieważ jest to wyraźny błąd gazownika, który ustawił Ci przełączanie gazu przy 20 Stopniach. Ja mam u siebie ustawioną instalacje na 30 stopni i przy mrozie -21 stopni przełącza mi się na LPG po przejechaniu ok 2 km gdzie nie odczuwam żadnych dziwnych objawów typu szarpanie czy skaczące obroty.

Opublikowano

Kolego Misium

Moj ADR jest ustawiony na przełączanie Pb/LPG 20C+dodatkowe grzanie wtrysków - instalka sekwencja zalożona oczywiście bardzo poprawnie przez dobrą firmę,moje 3 letnie doświadczenie z tym autem ukazuje zależność taką : LPG ust 20C a przełącza się przy 54C patrząc na climatronik na 49 kanale przy mrozach -15 ,-17C, powodem nie jest nikogo błąd tylko non stop chodzące wisko które chłodzi namiętnie parownik, wg mnie kwestia wyczucia własnej instalacji-auta.Z szarpaniem przy przełączaniu przy tygodniowej instalacji to tylko jechac do firmy w której była montowana,sprawa napewno zostanie rozwiązana.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Gazownik zlikwidował wyciek gazu . Winna obejma przy filterku. Został tylko jeden problem szarpniecie przy przełączeniu na gaz, ustawił temperaturę na 30 stopni i przejście z 150 ms na 40 ms i nadal szarpie:(

Opublikowano

Gazownik zlikwidował wyciek gazu . Winna obejma przy filterku. Został tylko jeden problem szarpniecie przy przełączeniu na gaz, ustawił temperaturę na 30 stopni i przejście z 150 ms na 40 ms i nadal szarpie:(

Jakie masz wtryski ??

Opublikowano

Podpowiedz gazownikowi że w stagu jest coś takiego jak korekcja od temperatury (nie mylić z temp przełączania).

Jeśli się do tego przyłoży to nie będziesz czuł przejścia.

Opublikowano

siemano chłopaki w gazie jest tak ze w zimie osadza sie taki biały osad na korku od oleju lub w przewodach powietrznych z rzcji tego ze jest zimno i ma prawo tak sie robic .... u mnie tez to było i wyciagnełem jeden przewud od powietrza a tam zawalony biała mazia jak masło przeczysciłem i samochud smiga i siły ma wiecej bo wczesniej nie dostawał powietrza,,,,, to jest przewud za wlewem oleju okolo 20 cm ma taka charmonike sciagnij i zobacz i daj znac:)

Opublikowano

Masz na myśli odmę :) ? Trzeba więcej jeździć to woda odparuje z oleju.

Opublikowano

tak racja ale przewud w twj w chwili napewno jest zawalony wiec trzeba to sprawdzic:)