Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki akumulator kupić do Audi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolego boluss - 44Ah to bardzo mało, dobrze sprawdziłeś na wlepce? ja bym na Twoim miejscu wziął min 60Ah - nie tylko silnik ale i wyposązenie (im więcej elektroniki tym większy) ma znaczenie..

• Odpowiedzi 2,1 tys.
  • Wyświetleń 345,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

a pytanie z innej beczki kupil bym wiekszy ale zastanawia mnie jak w tych silnikahc alternator łąduje jakie pojemnosci orientuje sie ktos wiesz mam troche elektroniki

---------- Post dopisany at 23:07 ---------- Poprzedni post napisany at 23:06 ----------

tak dobrze z oznaczenia na wlpece jest j1p czyli 44ah 220a

Opublikowano
a pytanie z innej beczki kupil bym wiekszy ale zastanawia mnie jak w tych silnikahc alternator łąduje jakie pojemnosci orientuje sie ktos wiesz mam troche elektroniki

jest dokładnie tak jak piszesz zbyt dużego akku nie powinno sie kupować ze względu na alternator- spróbuj na szybko PW do kilku dostępnych kolegów którzy mają b5 i silnik 1.8 napisać :wink:

Opublikowano

kupilem tak mi sprzedawca doradzil i ejstem zadowolony 61ah bosh s 5 :) pozdrawiam

Opublikowano
kupilem tak mi sprzedawca doradzil i ejstem zadowolony 61ah bosh s 5 :) pozdrawiam

61Ah s5? a ja byłem pewien że oznaczenia s3/s4/s5 zależą od Ah :facepalm: człowiek uczy się całe życie :grin:

Opublikowano

padła mi bateria, gdzie szukać kody wyposażenia dotyczące baterii.

Jaki lepiej kupić firmowy, czy tańszy. Jest jakaś różnica czy to już wszystko chińszczyzna :facepalm:

Opublikowano

kolego we wlepce w bagazniku jest tak jak koledzy wczesniej pisali ale producent zaleca male sam o tym wiem najepiej kupic firmowy a do kolegi wczesniej to to s5 to pewnie jakas seria :)

Opublikowano

Jaki akumulator wybrać: Bosch s5, czy moll? Cena podobna, ale szczerze mówiąc o tym drugim pierwsze słysze

Opublikowano

moll to niemiecka ja walsnie swoj stary mialem moll a nie wiem ile mail lat bo kupilem go z autem

Opublikowano

Bierz moll-a, ja mam taki w aucie jeszcze z 2004 roku. Czekam jak padnie to tylko mola kupuje. Szukaj modelu Moll m3 plus

MOLL

Opublikowano
Szukaj modelu Moll m3 plus

MOLL

A czym on się rózni od systemu KAMINA ?

Opublikowano

Nie powiem Ci bo nie znam się na tym ale Musashi mi go polecał i dużo mi wyjaśnił o aku. I dane które podają producenci o swoich aku to pierwsza sprawa bo rzadko który ma te parametry a druga sprawa jak długo aku utrzymuje "te" parametry, a w tym Moll jest mistrzem, co potwierdza test 550 rozładowań a mimo to zapewniał pełne parametry.

Opublikowano

to już wszystko jasne trzeba poszukać jakiegoś moll`a w dobrej cenie na allegro.

Dzięki za info

Opublikowano

Tylko jak kupujesz pamiętaj, żeby odebrać osobiście i żeby był "świeży". Takich rzeczy się nie wysyła. Dostępne aku Moll to 75 Ah albo 85 Ah biore pod uwage Twój silnik. A tu masz pełny katalog. http://www.moll-batterien.de/downloads/MOLL_M3plus_Typenliste.pdf

Opublikowano

dlaczego się nie wysyła? Dwa lata temu przesłali mi przez kuriera

Opublikowano

Sprawdziłem u siebie i okazało się, że mam (w kodach) J1P - 43Ah aku i 8GD - 90-cio amperowy alternator. Obecnie po kupnie autka mam wsadzony 72Ah akumulator i podejrzewam, że mój alternator go niedoładowuje. Po róznych analizach zastanawiam się nad kupnem nowego aku 58 lub 64A. Jak sadzicie, który będzie lepszy do tego 90A alternatora ?

Opublikowano

nie chciało mi się, ale nie wytrzymam - idę do garażu sprawdzić jaki mam kod :naughty:

Opublikowano

Nigdy nie wiadomo co dzieje się z nim podczas transportu przez kuriera a nie może zostać położony na boku itp.

Opublikowano

czy to chodzi o ten kod?

Zdj_cie0215.jpg

<br /><br />

Opublikowano

Tak.