Lukasz_N Opublikowano 4 Lutego 2012 Opublikowano 4 Lutego 2012 szybki i dobry sposób polać silnik wrzątkiem i odpalić niech sobie pochodzi jakby co czynność powtórzyć zamarza woda dodana do paliwa zatankuj sobie paliwko gold na statoilu 6.28 za litra i niech się wymiesza ja miałem podobny problem wczoraj przy iveco pomogło.a dzisiaj jak rano odpalałem złapał od pierwszego. To nie woda w paliwie zamarza tylko parafina sie wytrąca z ON. Diesel gold ze statoil ma bardzo niska temperature krystalizowania wiec dlatego pomoglo.
rookie Opublikowano 4 Lutego 2012 Opublikowano 4 Lutego 2012 Witam,ja tez mialem podobny problem dzisiaj przy(-24)świece akumulator wymienione ,ladnie palił codziennie a dzisiaj Chcialem odpalic na początku zapaliła się kontrolka od oleju i zaczęła migac,pięć razy próbowałem i Nie udało się odpalić;/.ropa była zalany bp ultimate oczywiście ta lepsza Zalej mu Skydd'a z firmy Black Arrow
lechu1990 Opublikowano 4 Lutego 2012 Autor Opublikowano 4 Lutego 2012 rurka która wciąga ropę z baku i cały ten pływak była w parafinie, oczyściłem to wymieniłem filtr , chwile pochodził i to samo.... kurde nie wiem co jest
tajesi1003 Opublikowano 4 Lutego 2012 Opublikowano 4 Lutego 2012 rookie i duzo mam tego wlac??pomoze cos??
rookie Opublikowano 4 Lutego 2012 Opublikowano 4 Lutego 2012 rookie i duzo mam tego wlac??pomoze cos?? Teraz to do ciepłego garażu, wymień filtr paliwa i zalej pół butelki. Mój tata w ekstremalnym przypadku zalał 5 litrów benzyny na cały bak do 1Z 90 KM i zadziało po 2 godz. jazdy. [objaw był brak mocy po 4 godzinnym postoju na mrozie]
Rekomendowane odpowiedzi