krzysztofquattro Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 Witam panie i panowie. Od czasu nastania największych mrozów zaczęły się moje problemy z odpalaniem auta , po którymś piłowaniu rozrusznikiem wyskoczyła mi kontrolka AIR BAG. Błąd został skasowany , ale ponieważ sytuacja powtórzyła się zostało wymienione ako plus komplet świec żarowych. Myślałem , że to zakończy moje problemy. Bardzo się myliłem. Auto owszem odpala od cyknięcia nawet dziś przy -21C , ale ponownie zapaliła się kontrolka AIR BAG. Gdzie szukać problemu? Oczywiście przy wymianie ako okazało się , że trzeba ściągnąć podszybie. Było ono częściowo połamane (taki gratis po poprzedniku) :decayed:więc dałem sobie spokój z jakimś specjalnym mocowaniem go i na niskich obrotach słyszę jak uderza o coś. Nowe już w drodze. Czy to może mieć coś wspólnego? Pozdrawiam i ciepłej niedzieli życzę
wrclaguna Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=241471.0
krzysztofquattro Opublikowano 5 Lutego 2012 Autor Opublikowano 5 Lutego 2012 Dziękówa Czyli wymiana? Bo wątek niedokończony. Jakie koszty tej zabawki?
wrclaguna Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 Ja bym sprawdzil jeszcze błędy jakie są
krzysztofquattro Opublikowano 5 Lutego 2012 Autor Opublikowano 5 Lutego 2012 Mechanik kasował mi to , ale jakimś podstawowym sprzętem i nie mówił jaki błąd. Może faktycznie warto najpierw się upewnić ,że to to i nie iść w koszty. Znalazłem taki moduł na allegro za około 50zł. Trzeba go jakoś adoptować?
badyl666 Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 No właśnie tematy się urywają przy fleszowaniu pamięci. Może ktoś opisze czym i jak to zrobić.
pieciajek Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 Nie ma ta motoroli tylko jakiś TMS ale nie mam czasu żeby się wgryść z temat. Jakby ktoś coś działał to jestem chętny do współpracy.
krzysztofquattro Opublikowano 6 Lutego 2012 Autor Opublikowano 6 Lutego 2012 Panowie wiem już tyle , że to błąd poduszki fotela kierowcy. Czytałem gdzieś o czyszczeniu kostek pod fotelem , ale nie widzę już tego tematu. Może ktoś mnie pokierować czego i gdzie szukać?
badyl666 Opublikowano 7 Lutego 2012 Opublikowano 7 Lutego 2012 To nie jest problem. Popsikałem preparatem "kontakt" i od roku spokój (tylko odczekaj kilka godzin niech zadziała). Tam musi być dobry styk. Jak to nie pomoże to lutownica. Powodzenia
krzysztofquattro Opublikowano 7 Lutego 2012 Autor Opublikowano 7 Lutego 2012 No ok , ale która to kostka? Zaglądałem tam na szybko prawie złamałem sobie kark ale wylukałem taką dużą wtyczkę około 5*2cm. Znajduje się w narożniku pod fotelem na wysokości sprzęgła. Czy to ta?
Rekomendowane odpowiedzi