Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 BRE] Spuszczanie paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wężykiem;P :naughty:

Opublikowano

ja w lagunie 1.9 DCi spuszczałem pod maską :D Odkreciłem wezyk co szedl ze zbiornika, przedluzylem,wsadzilem do karnistra i wypompowałem pompą paliwa ;)

Przekrecałem kluczyk na 20s, pompa pracowała 20s tylko i potem znowu włącz-wyłącz i spusciłem wszytsko ;)

Opublikowano

odpinasz rurke ze zbiornika do filtra paliwa, podpinasz do niej dluzsza do kanistra. wyciagasz bezpiecznik zabezpieczajacy pompe pomocnicza w zbiorniku, podajesz na pompe 12V z aku i pilnujesz az wypompuje, niestety to trwa.

ew. tania pompka elektryczna (ew. reczna) do paliwa z allegro i bezposrednio wezyk do zbiornika

Opublikowano

Dzięki za podpowiedzi . czytałem na forum że jeszcze możliwość jest w bagażniku dostania sie do baku gdzieś się odkręca kilka śrubek i jest dostęp do baku ?

Opublikowano
wyciagasz bezpiecznik zabezpieczajacy pompe pomocnicza w zbiorniku, podajesz na pompe 12V z aku

w którym miejscu jest ten bezpiecznik? przy pompie w zbiorniku czy tam gdzie wszystkie bezpieczniki od elektroniki (koło kierownicy)?

Jak się dostać bezpośrednio do baku? Słyszem że odkręcając osłonę gdzieś pod tylną kanapą ale można jakieś szczegóły ew. jakieś pomocne wskazówki

Potrzebuje spuścić cały olej napędowy ON i ewentualnie wyczyścić cały zbiornik...

Pozdrawiam,