Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Licznik po lifcie a4 b5 czy ktś wie które piny w liczniku a które w vagu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

licznik po lifcie a4 b5 czy ktś wie które piny w liczniku a które w vagu popodpinać by podłączyć licznik na stole do vaga

Opublikowano

VAG - PIN nr 7

Licznik - PIN nr 25 z niebieskiej wtyczki lub PIN nr 28 z zielonej wtyczki

Opublikowano
  • Autor

prócz tego normalne zasilanie tak?

Opublikowano

tak, daj znac czy ladnie poszlo.

Opublikowano
  • Autor

a vaga trzeba jakoś zasilić czy tylko pin 7 pod licznik?

Opublikowano

a vaga trzeba jakoś zasilić czy tylko pin 7 pod licznik?

Oczywiście, jeśli nikt nie poda to dam jutro po południu który pin gdzie

Opublikowano
  • Autor

oki czekam w takim razie

Opublikowano

wtyczka OBD 2

4- masa

7 - linia k

16 +12V

Opublikowano

A w przedliftowym może ktoś wie gdzie podłączyć +12, kline i masę?

Opublikowano

Sam jestem ciekaw jak podlaczyc na stole licznik przedliftowy

Plus wezme z aku, mase znajde.. tylko skad wygodnie z samochodu pociagnac kline ?

Druga sprawa ktore piny/kostce w przedliftowym odpowiadaja za plus, mase i kline ?

Komp nie chce mi polaczyc z licznikiem wiec moze na stole uda mi sie polaczyc i zagadac z nim. :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Sam jestem ciekaw jak podlaczyc na stole licznik przedliftowy

Plus wezme z aku, mase znajde.. tylko skad wygodnie z samochodu pociagnac kline ?

Druga sprawa ktore piny/kostce w przedliftowym odpowiadaja za plus, mase i kline ?

Komp nie chce mi polaczyc z licznikiem wiec moze na stole uda mi sie polaczyc i zagadac z nim. :mysli:

Sprawdz piny w gnieździe moze kabelek sie wysuną z gniazda przed liftem powinny byc 3 kabelki,

Po lifcie jest już więcej kabelków w gnieździe.

Opublikowano

posprawdzalem piny, wyjmowalem licznik, podlaczalem i kicha.. ze wszystkim sie laczy ale z licznikiem nie.. jak zmienie na stary licznik to laczy sie dobrze. Po wymianie na tego z fisem raz sie polaczylo ale zerwalo polaczenie i od tamtej pory cisza.. domyslalem ze ze procz podlaczenia pod kompa nie uda mi sie zmienic kodowania na km ? Bo wszystko super swieci i dziala tylko te mile .. :disgust:

Opublikowano
  • Autor

w menadzer urządzeń->Port--> wybierz port odpowiedni twojemu fagowi -> Właściwości ->ustawienia portu -> zaawansowane -> i tam zmień coś z 4096 coś tam na 1024 moze to jest przeszkodą

Opublikowano

Oktawiusz5 - podlaczyles sie w koncu na stole?

Ja dzisiaj probowalem i podlaczylem sie.

Licznik '98

1, 23 do plusa

24 minus

25 linie K

Co do kabla to:

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRm8TmIZBdUkSGMABfXgwfQfbdZbPO5uOeURycVgboIth4zKWP1rncfma0i

schemat to gniazdo w samochodzie musisz podlaczyc jako odbicie

Opublikowano
  • Autor

nic mi nie poszło na stole dopiero w aucie ruszyło

jutro będę miał 2 fisy to spróbuje na stole to zrobić tak jak opisujesz[br]Dopisany: 13 Luty 2012, 13:50_________________________________________________mi chodzi o licznik po lifcie białe podświetlenie

Opublikowano

ja tam kiedys na krotko podlaczalem ale juz nie pamietam jak ale da sie

Opublikowano

a kline w liczniku to ten sam potencjał co w złączu diagnostycznym?

Opublikowano

Ja dalej siedze w ciemnej du.. zmienialem porty, inne wersje VAG-a, ustawienia w programie, pozniej posprawdzalem bezpieczniki w samochodzie i wszystko wyglada na dobre, a polaczenia miedzy licznikiem jak nie ma tak i nie ma... jak mialem licznik z zlym fisem to laczyl sie za kazdym razem, jak kupilem z dobrym fisem to polaczyc sie nie chce :/ Moj przedlift i kupiony przedlift :blink: . Jeszcze jakies wyjscie ? :notworthy:

Opublikowano

Ja dalej siedze w ciemnej du.. zmienialem porty, inne wersje VAG-a, ustawienia w programie, pozniej posprawdzalem bezpieczniki w samochodzie i wszystko wyglada na dobre, a polaczenia miedzy licznikiem jak nie ma tak i nie ma... jak mialem licznik z zlym fisem to laczyl sie za kazdym razem, jak kupilem z dobrym fisem to polaczyc sie nie chce :/ Moj przedlift i kupiony przedlift :blink: . Jeszcze jakies wyjscie ? :notworthy:

to w koncu jaki licznik masz ze nie mozesz go podlaczyc ?
Opublikowano

Tak jak pisalem wczesniej, mam przedlifta samochod i taki tez kupilem licznik, przedliftowy, wszystko dziala, tylko brak komunikacji z licznikiem poprzez VAG-a. Raz sie polaczyl i zerwalo polaczenie i od tamtej pory kicha.. Moze to wazne ale licznik anglik. Jakis miesiac temu tez kupilem angola fisa i udalo mi sie go przekodowac na km. ale fis mi przerwywal i chcialem go sam naprawic i go calkiem zepsułem :decayed: i kupilem drugi licznik rowniez angol i w tym akurat jakos polaczyc sie nie moge aby przekodowac go na km :confused4: