Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Ogrzewanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od 2 tygodni mam problem z ogrzewaniem tzn. po odpaleniu auto zachowuje się normalnie ale po przejechaniu około 15 km[20 minut po odpaleniu] przestaje dmuchać z nawiewów ciepłe powietrze a zaczyna zimne tak jak by klimatyzacje włączyć! Tak dzieje się przez około 5 minut i z powrotem daje ciepło,lecz znowu na jakiś czas i sytuacja się powtarza!Nie wiem jak będzie przy dłuższej trasie ale przy przejechaniu 50 km sytuacja powtórzyła około 3 razy.Dodam że silnik utrzymuje temperaturę 90 stopni[jak zawsze],termostat działa,nagrzewnica i przewody drożne,pompa wody sprawna.

Opublikowano

podepnij vaga i zobacz co wyskoczy :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Liczyłem że obedzie sie bez wizyty u mechanika!

Opublikowano
  • Autor

A czy można zresetować klimatronika?

Opublikowano

sprawdz te kody i wrzuć je tutaj zobaczymy co tam masz nie tak

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj nie miałem czasu ale jutro się tym zajmę.Mam zapisać wszystkie kody? Zrobić to na zimnym czy ciepłym silniku?

Opublikowano

odpal auto pobaw się troche nawiewami i sprawdz

Opublikowano

objaw taki ze na poczatku jest cieplo,termostat otworzy i jest zimno po czym znow cieple jest normalne.Ale zazwyczaj wystepuje takie zjawisko 1 raz.

Opublikowano

przewiewy pod uszczelką głowicy miałem to kiedyś raz grzała a raz nie

Opublikowano
  • Autor

Sprawa wyjaśniona dzisiaj zagotowało mi wode po 10 km i zaczął dymić na biało więc to na pewno uszczelka!W warsztacie w którym zawsze dokonuje napraw i wymian części wycenili że około 1500 zł będzie mnie to kosztować więc jeszcze tylko o informacje czy to dobra cena? Dziękuje wszystkim za pomoc i pozdrawiam![br]Dopisany: 12 Luty 2012, 13:52_________________________________________________Sprawa wyjaśniona dzisiaj zagotowało mi wode po 10 km i zaczął dymić na biało więc to na pewno uszczelka!W warsztacie w którym zawsze dokonuje napraw i wymian części wycenili że około 1500 zł będzie mnie to kosztować więc jeszcze tylko prosze o informacje czy to dobra cena? Dziękuje wszystkim za pomoc i pozdrawiam!

Opublikowano

może się wydawać spora ale weźmy pod uwagę że to nie tylko uszczelka wchodzi w grę, demontaż a potem montaż przodu, planowanie głowicy, wymiana płynu chłodniczego, oleju i filtra ew. inne prace. a i mechanior chce żyć :).