Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ACK] Podłączenie cięgła między przepustnicą a gruchą od tempomatu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie jak w temacie.

Są 2 możliwości:

1. Cięgno stroną ruchomą wchodzi na gruchę aby podczas wciskania gazu ją wciskać (co wydaje mi się logiczne).

-jeżeli tak ma być to jak powinno być to cięgło zabezpieczone aby "nie wychodziło" poza gruchę przy dodawaniu gazu czyli jednoczesnym wciskaniu gruchy

2. Stroną ruchomą na przepustnicę.

Tutaj jeszcze znalazłem takie zdjęcie. http://postimage.org/image/2r4gsbihw/ Grucha z cięgłem.

Wychodzi na to, że strona ruchoma ma przyjść na przepustnicę tak jak myślałem.

To teraz kolejna zagadka, jak jest zabezpieczone to cięgło na 'gruszce' ? U mnie nakłada się to tylko na kulkę, z tym, że po wciśnięciu gazu do oporu cięgło zeskakuje z dolnej części gruchy w którą ma naciskać (nie zeskakuje z kulki) i przy odjęciu gazu zaczepia się o gruchę powodując tym samym "wcisnięty gaz'

Opublikowano

chyba mówi się cięgno? :decayed:

Panowie jak w temacie.

Są 2 możliwości:

1. Cięgno stroną ruchomą wchodzi na gruchę aby podczas wciskania gazu ją wciskać (co wydaje mi się logiczne).

-jeżeli tak ma być to jak powinno być to cięgło zabezpieczone aby "nie wychodziło" poza gruchę przy dodawaniu gazu czyli jednoczesnym wciskaniu gruchy

2. Stroną ruchomą na przepustnicę.

Tutaj jeszcze znalazłem takie zdjęcie. http://postimage.org/image/2r4gsbihw/ Grucha z cięgłem.

Wychodzi na to, że strona ruchoma ma przyjść na przepustnicę tak jak myślałem.

To teraz kolejna zagadka, jak jest zabezpieczone to cięgło na 'gruszce' ? U mnie nakłada się to tylko na kulkę, z tym, że po wciśnięciu gazu do oporu cięgło zeskakuje z dolnej części gruchy w którą ma naciskać (nie zeskakuje z kulki) i przy odjęciu gazu zaczepia się o gruchę powodując tym samym "wcisnięty gaz'

u dołu gruszki powinna być nakrętka trzymająca gruszkę do takiego uchwytu, wymacasz od dołu ręką czy jest nakrętka

Opublikowano

Tak tak, z apierwszym razem napisałem poprawnie... ;)

Nie chodzi mi o mocowanie gruszki tylko o to jak cięgno powinno być zabezpieczone przy gruszce aby się z niego nie ześlizgiwało jak to się dzieje u mnie.

Opublikowano

postaram się zajrzeć dzisiaj jak to wyglada u mnie ale nie obiecuje, predzej jutro ;)