SowaBezOka Opublikowano 13 Lutego 2012 Opublikowano 13 Lutego 2012 W aucie mam zamontowane listwy led w kratkach od zderzaka. Czym je zasilic? Z kazdej listwy wychodza dwa kabelki, czarny i czerwony Gdzie najprosciej je wpiac by po uruchomieniu silnika zaczely swiecic?
SowaBezOka Opublikowano 14 Lutego 2012 Autor Opublikowano 14 Lutego 2012 maja swiecic po uruchomieniu silnika. Ewentualnie moga byc zamiast przeciwmgielnych bo ich i tak nie mam...
junior_tdi Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 maja swiecic po uruchomieniu silnika. Ewentualnie moga byc zamiast przeciwmgielnych bo ich i tak nie mam... no to dokup włącznik od przeciwmgielnych i dorezaj pod włącznik te LEDy
zbigok Opublikowano 15 Lutego 2012 Opublikowano 15 Lutego 2012 Do świateł dziennych (LED) najczęściej stosuje się przekaźnik i przez jego styk normalnie zamknięty przepuszczamy + zasilania do LEDów (taki + co pojawia po załączeniu stacyjki), a zasilanie przekaźnika: jeden wiadomo do masy a drugi pod kabelek do zasilania do świateł mijania. Działa to tak, że po załączeniu stacyjki przekaźnik nie załącza się i jego styk n.z. podaje zasilanie (+) do LEDów. Po załączeniu świateł mijania przekaźnik załącza się i przerywa obwód zasilania do LEDów (takie działanie świateł dziennych wymagają przepisy). Chyba, że Ci na tym nie zależy, ale wiąże się to z ryzykiem utraty dowodu i mandatem.
slo Opublikowano 15 Lutego 2012 Opublikowano 15 Lutego 2012 zbigok ma racje. miałem taki przekaznik w ledach, które miałem założone jak kupiłem audi. Moge Ci kopsnąć ten przekaźnik jak chcesz
chudy13101980 Opublikowano 15 Lutego 2012 Opublikowano 15 Lutego 2012 nie rozumiem gości co to dokładają sobie ledy i używają ich jako świateł do jazdy dziennej
SowaBezOka Opublikowano 15 Lutego 2012 Autor Opublikowano 15 Lutego 2012 @chudy13101980 - uwazasz, ze cos wniosles konstruktywnego wniosles do dyskusji?
Rekomendowane odpowiedzi