miglanc88 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 witam.mam nastepujacy problem;/mianowicie gdy właczam radio to wyswietlacz zapala sie delikatnie na czerwono(tzn podswietla sie)ale nic nie "wyskakuje",zadnych liter oraz cyfr,gdy daje glosniej nie widze na ile jest radio ustawione;/poprostu jest tylko delikatnie czerwone zas nic na nim nie ma;/wiec tu pytanie do Was...co to moze byc?? (tak sie dzieje na zaplalonym silniku jak i na zgaszonym) PS: zapomnialem dodac ze radio normalnie gra z tym ze nic nie wyswietla jaka stacja gra w danym momencie * nazywaj wątki zgodnie z regulaminem (ten poprawiłem) i nie usuwaj uwag moderatorów [Musashi]
miglanc88 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2008 jest to oryginalne radio montowane w audi (rocznik 2002 B6) oto link z identycznym radiem --> http://www.aswest.net/images/Audi-A4-2002-silver-dash.jpg
miglanc88 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2008 kolego a co ten fis? sorki ale swierzak jestem
Musashi Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 wyswietlacz na srodku zestawu wskaznikow.
miglanc88 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2008 nie nic tam nie wyswietla PS. a powinno sie wyswietlac?bo ja praktycznie od paru dni posiadam ten wozik wiec nie wiem co i jak dlatego pukam do Was;)
Musashi Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 jak to nic nie wyswietla. powinna byc wyswietlana temperatura zewnetrzna, zasieg lub zuzycie paliwa, oraz informacje RDS aktualnie odbieranej stacji radiowej. moga tam byc roniwez info nawigacji oraz aktualne przelozenie skrzyni biegow.
miglanc88 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2008 sorki nie zwrocilem uwagi;/wszystko na fisie jest w porzadku;)sorki moje niedopatrzenie;/ tylko te radio nie swieci;/a dzis w dodatku zapalila mi sie kontrolka od ABS'u i ESP;/ masakra z tym samochodem
Musashi Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 dzis w dodatku zapalila mi sie kontrolka od ABS'u i ESP;/ masakra z tym samochodem za calym szacunkiem, ale to nie wina modelu tylko konkretnego egzemplarza. musisz podlaczyc VAG- a wtedy bedzie wiadomo co sie dzieje. odnosnie radyjka wyglada na uszkodzenie panelu wyswietlacza. byc moze ktos dlubal i zle poskladal. trzebaby co by jakies fachura sie temu przyjrzal. ew. pomyslec nad wymiana.
zonq Opublikowano 5 Stycznia 2009 Opublikowano 5 Stycznia 2009 ja sie przylacze do pytania, mam takie same radio, tylko ze u mnie nic sie nie wyswietla ani na wyswietlaczu ani na fisie (tzn inne parametry pojazdu sie pojawiaja, nie ma zadnej stacji radiowej), usterka podobna do tej opisanej wyzej: panel radia jest lekko podswietlony, na wyswietlaczu nie ma zadnych informacji, nie dzialaja przyciski, generalnie radio odmowilo posluszenstwa, nie ma glosu (a dzis rano jeszcze jadac do pracy wszystko bylo ok ) ---edit--- po wyjeciu i ponownym wlozeniu bezpiecznika wszystko wrocilo do normy
zbigok Opublikowano 5 Stycznia 2009 Opublikowano 5 Stycznia 2009 sorki nie zwrocilem uwagi;/wszystko na fisie jest w porzadku;)sorki moje niedopatrzenie;/ tylko te radio nie swieci;/a dzis w dodatku zapalila mi sie kontrolka od ABS'u i ESP;/ masakra z tym samochodem Nie klęka Ci akumulator? Gdy napięcie w instalacji jest za niskie wtedy jest wyłączany ABS i ESP i zaświecają się kontrolki od nich. Naładowanie akumulatora powoduje zgaśnięcie tych kontrolek.
Rekomendowane odpowiedzi