Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Nie pali na wszystkie gary:(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.Otóż mam taki problem.Po niejeżdżeniu przez 2 dni wsiadam do auta odpalam...chodzi normalnie ale...po 5 min. pada jeden cylinder(dokładnie drugi).Świece ok,przewody raczej też,podejrzenie padło na cewke....kupiłem z rozbiórki,sprawną i też nie działa:( Co może jeszcze być przyczyną braku prądu na 2-im cylindrze?Dodam iż gazu nie mam,zwykły 1.8 20v ADR.

Opublikowano

Hmm... A może po rozgrzaniu świeca pada... Ja bym zamienił miejscem świece i zobaczył czy padnie znowu ten gar.

Opublikowano
  • Autor

Teraz już cały czas chodzi bez 2 cylindra więc Twoja sugestia odpada...Aktualnie odpiąłem aku może wina kompa i sie zresetuje(chociaż w to wątpie).Panowie co jeszcze?Sterownik by padł?

Opublikowano

Nie chciałem ale musiałem. A VAG-a nie możesz podpiąć i zobaczyć błędy jakie występują??

Opublikowano
  • Autor

Z podpięciem pod kompa muszę czekać do soboty...praca:( O ile pokaże coś ciekawego a nie tylko brak zapłonu na tym i na tym garze...

Opublikowano

Podepniesz zobaczysz.

Opublikowano

No to jak jesteś pewien że zapłon ok (świeca, cewka) to może nie dostaje paliwa? A może wtrysk padł?

A nie miałeś jakiejś gościnnej wizyty łasicy, która przegryzła przewody? Ja tak miałem w Hondzie :/

Opublikowano

Nie pokaze Ci braku zaplonu, bo w B5 nie masz diagnostyki ukladu zaplonowego.

Opublikowano

U mnie były identyczne efekty po wydmuchaniu uszczelki spod głowicy .

Opublikowano
Nie chciałem ale musiałem. A VAG-a nie możesz podpiąć i zobaczyć błędy jakie występują??

Dokładnie to samo bym sugerował ale wątpliwe czy coś pokaże w Twoim przypadku chociaż :mysli:

Na pewno to nie sterownik silnika bo nie było by iskry też na 3-cim cylindrze (impulsy ze sterownika na moduł wzmocnienia

w cewce przychodzą razem dla 2 -go i 3-go cylindra.

Poza tym jak to dokładnie sprawdziłeś, że

braku prądu na 2-im cylindrze
?
Opublikowano

Jakby ci dodatkowa cewka zajmowała zbyt wiele miejsca, to mogę się zaopiekować tą dodatkową sprawną z demontażu :decayed:

Opublikowano
  • Autor

motor144 ona właśnie chodzi na 2 gary...2 i 3 padł.Sprawdzić można na 2 sposoby:wyjąć fajke lub odłączyć wtrysk i zobaczyć reakcje silnika,u mnie po tych zabiegach nic się nie dzieje więc chodzi 1 i 4 cyl.Komp będzie podłączany na bank ale podejrzewam sterownik:( ghost co do cewki dam znać bo raczej muszę się jej pozbyć;) Aha i tak BTW sprecyzuje że działa na 2 gary,1 i 4,bo z początku myślałem że padł jeden ale w praniu okazało się że dwa.sorka za brak dokładnego opisu[br]Dopisany: 16 Luty 2012, 22:55_________________________________________________Podpiąłem pod kompa...błędów żadnych nie widzi.A jak to jest ze sterownikiem i immobilaiserem???Trzeba chyba coś skodować żeby immo działał z innym sterownikiem tak?

Opublikowano

Niedawno pisałem coś takiego:http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=242893.msg2915437#msg2915437

Jak upewnisz się, że ECU do wymiany to tu jest opis procedury w zależności jakie masz immo

( osobno czy w liczniku):http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Immobilizer

Opublikowano
  • Autor

Andrzej,dzięki za zainteresowanie moim problemem.Post przeczytałem no i ECU do wymiany lub naprawy...Cewka dobra,kable co idą do ECU też.Aha...i ADR bez problemu odpala na 2 gary :wink4:[br]Dopisany: 18 Luty 2012, 11:24_________________________________________________Tak aby mieć 100% pewności że ECU padł,został zrobiony pomiar Ohmów na pinie 78-pokazało 001 i na pinie 82-pokazało 193.Więc ECU na 100% tak?A i w sprawie cewki jak ktoś chce to pisać na priv.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Forum znowu ruszyło więc czas zacząć...;) Nowy używany sterownik też nic nie pomógł,nadal nie podaje iskry na te gary:( Więc już nie wiem czy HALL padł,czy moduł wzmocnienia...Jutro moja mała jedzie do pana doktora to się może okaże.Dam znać jak coś będę wiedział może komuś się przyda;)

Opublikowano
  • Autor

Temat do zamknięcia:) Okazało się że jednak padła cewka i całe napięcie przesłała na sterownik uszkadzając go...Teraz tylko kodowanie IMMO i jutro OOOO do odbioru;)