SilentMan Opublikowano 17 Lutego 2012 Opublikowano 17 Lutego 2012 Witam, Dziś zauważyłem że coś mi kapie przy lewym tylnym kole. Po "pobraniu próbki" na palec, i powąchaniu, jest to zdecydowanie ropa. Załączam foto: Zanim pojadę do mechanika (nie mam dostępu do kanału... czy ktoś może mi pomóc znaleźć przeciek? Paliwo cieknie nawet przy wyłączonym silniku - bardzo powoli, około 2 krople na minutę. P.S. Nie bardzo wiedziałem do jakiego działu to dać. Jeśli zły dział bardzo proszę o przeniesienie do właściwego. Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
mateo_81 Opublikowano 17 Lutego 2012 Opublikowano 17 Lutego 2012 Kolego, akurat po tej stronie idą przewody paliwowe i po prawej stronie jest także filtr paliwa. Otwórz maskę i zobacz od góry czy gdzieś przewód nie puścił (lampka i lusterko na wysięgniku będą pomocne - do zajrzenie od spodu również). Może się okazać, że któryś wężyk od przelewu na wtryskach pękł, ale piszesz, że cieknie także na postoju, obstawiam jednak przewód powrotu, bo gdyby to był zasilający na 90% samochód zapowietrzyłby się.
Danny Way Opublikowano 17 Lutego 2012 Opublikowano 17 Lutego 2012 No ale jemu cieknie z tyłu i to do tego po lewej. Bez podniesienia auto to można gdybać sobie :gwizdanie:
SilentMan Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor Opublikowano 17 Lutego 2012 Po podniesieniu auta - i zdjęciu takiej osłony (to po niej ciekło z prawej na lewą) okazało się że jeden z przewodów jest w opłakanym stanie - a ciekło na postoju bo po prostu kapało to co się nazbierało na tej osłonie. W środę wymiana. Dzięki za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi