bobikos Opublikowano 17 Lutego 2012 Opublikowano 17 Lutego 2012 Bardzo ciekawa opcja szczególnie dla osób planujących zakup auta http://www.ufg.pl opcja sprawdź OC dla pojazdu
Lukasz_mk2 Opublikowano 17 Lutego 2012 Opublikowano 17 Lutego 2012 nie wiem czy czytałeś co jest tam dokładnie napisane: "Uwaga! Uprawnieni do korzystania z powyższych informacji są tylko: poszkodowani w wypadkach drogowych spowodowanych przez dany pojazd, właściciele pojazdu oraz instytucje wymienione w Art. 104 ust.1 Ustawy o ubezpieczeniach obowiązkowych. " Nie radziłbym sprawdzać każdego napotkanego auta na swojej drodze do kupna nowego.
bobikos Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Opublikowano 18 Lutego 2012 Spokojnie, premier wycofuje się z ACTA a OC jest ubezpieczeniem obowiązkowym i każdy samochód musi mieć wykupione. Ja przy sprawdzaniu nie natknąłem się na taką informację, gdzie ją znalazłeś?
Lukasz_mk2 Opublikowano 20 Lutego 2012 Opublikowano 20 Lutego 2012 menu -> "jesteś poszkodowany" -> "Sprawdzenie OC sprawcy wypadku"
bobikos Opublikowano 20 Lutego 2012 Autor Opublikowano 20 Lutego 2012 ja wchodzę przez stronę główną i tam nie ma takiej informacji :>
Lukasz_mk2 Opublikowano 21 Lutego 2012 Opublikowano 21 Lutego 2012 chodzi ci o to: "Masz wątpliwości czy dany pojazd ma OC? Jesteś osobą poszkodowaną w wypadku i nie wiesz czy sprawca posiada OC? Tu, możesz sprawdzić to za darmo." - Jeśli tak to chyba to samo co pisałem wyżej. Choć po wciśnięciu "Złóż zapytanie" niby nic nie pisze, że zwykły nieposzkodowany Kowalski nie może składać takich zapytań
Rekomendowane odpowiedzi