Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Wymiana Rozrządu u Mechanika na Podlasiu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, moze ktos wie gdzie jest jakis warsztat najlepiej w Białymstoku w którym mógłbym zmienic rozrząd w TDI AJM, macie jakies sprawdzone miejsca gdzie panowie mechanicy znają sie na rzeczy? Oraz czy w tym silniku aby wymienic rozrząd to trzeba rozbierać przód? Prosze o porady części jakich firm stosować? I ile orientacyjnie kosztuje wymiana w TDI 115PS?

Opublikowano

Noo widzę, że się nam podlaski team rozrasta... I tyle OT. Znam jednego "doktorka" u mnie zawsze wymienia rozrząd i nigdy nie narzekałem. Szczegóły dałem ci na PW.

Opublikowano
Witam, moze ktos wie gdzie jest jakis warsztat najlepiej w Białymstoku w którym mógłbym zmienic rozrząd w TDI AJM, macie jakies sprawdzone miejsca gdzie panowie mechanicy znają sie na rzeczy? Oraz czy w tym silniku aby wymienic rozrząd to trzeba rozbierać przód? Prosze o porady części jakich firm stosować? I ile orientacyjnie kosztuje wymiana w TDI 115PS?

Daj znać co wymianiałeś i za ile ... przyd sie tak dla informacji

Opublikowano

witam

sam zamierzam wymienić rozrząd w białymstoku jeszcze nie wiem gdzie ale wiem gdzie tego nie zrobię tzn w automobilklubie na branickiego :!: partacze okrutni,wszyscy wracają z reklamacja,ja także byłem i chcieli mi wlać jakiś minerał do TDI :!: :!: :!:

może ktoś poleci jakiś warsztacik dobry

ja polecić mogę tylko elektryka w białymstoku na ul wysockiego

świetnie znają się na robocie polecam :!:

Opublikowano

Ja wymieniałem u Żarniewskiego. Ulicy nie pamiętam, ale mam fakturkę, więc jeśli ktoś chciałby dowiedzieć się więcej o cenach to dajcie znać a odezwę się jutro. Znajdę fakturkę i odpiszę.

Opublikowano
  • Autor

nom jak mozesz to napisz za ile i czy ludzie są konkretni i znający sie na tym co robią. Dzięki :mrgreen:

Opublikowano

Wszystkie części oryginalne. Gwarancja 12 miesięcy na części i usługę. Ja oprócz rozrządu wymieniałem jeszcze filtry, oleje i parę innych dupereli. Ludzie na prawdę się znają na rzeczy, ale nie ukrywam, że nie należą do tanich. A więc:

1 Pasek rozrządu BOSCH - 93,96

2 Rolka napinająca SKF - 151,81

3 Rolka prowadząca paska rozrządu - 104,31

4 GOETZE o-ring wałka pośredniego VW - 5,70

5 Simering przedni ELRING - 16,91

6 Rolka napinająca - 94,81

7 Filtr oleju BOSCH VW DIESEL - 23,39

8 Filtr powietrza BOSCH - 56,81

9 Filtr paliwa BOSCH - 85,31

10 Olej HELIX DIESEL PLUS - 132,00

11 Króciec pł. chłodz. AUDI - 37,44

12 Pierścień uszczelniający - 4,75

13 Wymiana paska rozrządu i rolek - 304,00

14 Wymiana uszczelniacza wałka pośredniego - 23,75

15 Wymiana rolki napinacza paska klinowego - 9,50

16 Wymiana króćca wody przy głowicy - 23,75

17 Wymiana filtra oleju - 11,40

18 Wymiana oleju w silniku - 9,50

19 Wymiana filtra paliwa - 15,20

20 Wymiana filtra powietrza - 7, 60

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam! Może ktoś jeszcze zna jakies dobre zakłady w Białmstoku lub okolicach?? Też zamierzam wymienic rozrzad w AJM, niestety nie mam pojecia gdzie moge dobrze to zrobic pozdrawiam

Opublikowano

a ja was panowie zaskocze.kupiłem rolki i pasek i sobie wymieniłem sam z kumplem u niego w garażu.wcześniej mi wymieniał znajomy mechanik za 1050pln a teraz to 300 pln + parę piwek.

Opublikowano

a ja was panowie zaskocze.kupiłem rolki i pasek i sobie wymieniłem sam z kumplem u niego w garażu.wcześniej mi wymieniał znajomy mechanik za 1050pln a teraz to 300 pln + parę piwek.

1050pln - znajomy mechanik ? trochę drogi ten mechanik. Wymieniałem w zeszłym tygodniu w warsztacie gdzie zawsze jeżdżę rozrząd ,paski klinowe, termostat, płyn do chłodnicy- 550 pln

Opublikowano

1050pln - znajomy mechanik ? trochę drogi ten mechanik. Wymieniałem w zeszłym tygodniu w warsztacie gdzie zawsze jeżdżę rozrząd ,paski klinowe, termostat, płyn do chłodnicy- 550 pln

Ale jakiej firmy paski,rolki itp...Bo to jest wazne mozna kupic za 400zl a mozna za 800zl..+ robota i jest 650zl albo 1050zl
Opublikowano

Ale jakiej firmy paski,rolki itp...Bo to jest wazne mozna kupic za 400zl a mozna za 800zl..+ robota i jest 650zl albo 1050zl

Pasek "Gates" 52 pln, rolki nie pamiętam musiałbym sprawdzić na fakturze, prowadzaca kosztowała 99 pln , a napinająca chyba 105 pln

Opublikowano

A wymieniales pompe??Tak czy siak wszystko zalezy od firmy podzespolow no i ceny uslugi niektorzy ,,koledzy'' maja nawet wyzsza cene niz byle jaki mechanik nie znajomy...Np ja mam kolege co robi mi po znajomosciach w cenach bywajacych drozszymi od innych..ale w inne rece bym auta nie oddal... :thumbup:

Opublikowano
http://www.ekatalog.intercars.com.pl/ panowie tu macie link do sklepu internetowego. naprawdę czasami różnica w cenie jest ogromna.ja mam pasek conntitect 80 pln rolki komplet SKF za 179 pln.oraz nowy klinowy conti.... W słupsku za rozrząd to krzyczą minimum 1200pln. pompy nie wymieniałem bo nie jest na pasku (więc się wymienia jak coś się z nia dzieje tak mi poradził mechanik) a wcześniej był pasek GATES to po 70000tyś km pojawiło się rozwarstwienie. po zdjęciu paska okazało sie że są trzy(owe kilometry nakręsiłem w dwa lata wiekszość autostrady niemcy, dania, holandia).Polecam książkę SAM NAPRAWIAM AUDI A4czy coś w tym stylu(została w garażu kumpla)dużo rzeczy sie można dowiedzieć i naprawić samemu(czas i chęci oraz trochę sprylu)
Opublikowano

Wracajac do mechanika na podlasiu slyszalem juz od kilku osob o zakladzie na hetmanskiej, specjalizuja sie w naprawach diesla, co do cen nie mam pojecia.

Opublikowano

dzieki kolego za informacje :) postaram sie tam zajrzec napisze co i jak w szczegółach :>

Opublikowano

Witam! Może ktoś jeszcze zna jakies dobre zakłady w Białmstoku lub okolicach?? Też zamierzam wymienic rozrzad w AJM, niestety nie mam pojecia gdzie moge dobrze to zrobic pozdrawiam

POLECAM warsztat ul. Gedymina 105- pan Siderski Robiłem u niego i jestem zadowolony !!!!Zresztą zadzwoń i porozmawiaj tel. 0856761034 lub kom. 601661456

Opublikowano

napewno sie z nimi skontaktuje :dance: