Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] PROŚBA O ANaLIZE LOGÓW [wysokie spalanie] #2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sprawdz dolot i podmien n75.

Co do spalania to ja nie widze ze on przez cos wiecej palil.Nie dziala EGR

No i zastrzezenia mozna miec do regulatora kata wtrysku.Troche pozno zaczyna dzialac a w BS nie daje oznaku zycia.

Mozesz dawka ustawic na 3mg.

Opublikowano
  • Autor

wczoraj zaslepilem egr wle tylko wlozylem blaszke wezyka ktory idzie do egr nie zaslepialem caly uklad dolotowy wyczyszczony i skrecony kat wtrysku dzisiaj opoznie do 50 czy ile i dawke zmienie na 3.5 tylko jak? dziekuje za zainteresowanie:-)

Opublikowano

kat wtrysku idealny.Dawke ustaw na 3 i podmien n75

Opublikowano
  • Autor

Dawke zwieksze to czy i spalanie nie pojdzie w gore? nie mam opcji podmienic n75 nie mam od kogo :( jedynie kupno nowego:<[br]Dopisany: 18 Luty 2012, 10:12_________________________________________________ja chce zmiejszyc spalanie a nie zwiekszyc xD

Opublikowano

Kolega ma 1Z a tam niema zmiennej geometrji

kiedy był wymieniany filtr paliwa?

Zwiększenie dawki nie zwiększy spalania pod warunkiem takiego samego stylu jazdy jak wcześniej

Opublikowano

a kto napisal ze ma :polew: :polew:

Opublikowano
  • Autor

Filtr wymianiany jakies pol roku temu. Dobra zmienie dawke na 3.5 najpierw i sprawdzac dawke w basic setting ? 001 czy w meassures block 001 ??

A taka operacja moze zmiejszyc spalanie?[br]Dopisany: 18 Luty 2012, 12:42_________________________________________________udalo mi sie zmienc dawke na 3.8 wiecej nie szlo vagiem a nastawnikiem nic nie dalo sie zmienic:/ nie wiem co zle robilem:/[br]Dopisany: 18 Luty 2012, 16:41_________________________________________________I czy cos widac jeszcze z logow ze takie spalanie:< bo mi juz brak pomyslow

Opublikowano

A taka operacja moze zmiejszyc spalanie?

Było pisane :szukaj:

udalo mi sie zmienc dawke na 3.8 wiecej nie szlo vagiem a nastawnikiem nic nie dalo sie zmienic:/ nie wiem co zle robilem:/

Ciekawa sprawa, ale żeby nie dało się nic zrobić nastawnikiem :mysli: . :szukaj: też było pisane jakie czynności trzeba wykonać przy zwiększaniu czy zmniejszaniu dawki. :hi:

Opublikowano
  • Autor

no dobra to rozumiem ze jak zmienie dawke z 3.8 na 3 do 3.5 to zacznie palic jak normalnie 1z tak? watpie w to... wskazowka nadal w oczach znika nie wiem co juz jest;/ zal.pl

Opublikowano

spalanie sie nie zmieni.Ile pali aktualnie?

Opublikowano
  • Autor

Aktualnie 8.5 a w trasie spali ze 7 ;/

Opublikowano

spalanie w normalnie u mnie tez tyle pali

n75 do wymiany na 99%

Opublikowano
  • Autor

Aha to rozumiem ze przy 90km/h nie ma opcji zeby spalil przynajmniej 6 l ? to n75 wymienie natomiast on ma cos wplyw na spalanie?[br]Dopisany: 19 Luty 2012, 10:18_________________________________________________Sprawdze jeszcze czy wezyk powrotu paliwa nie jest zatkany bo jak odkrecilem go od pompy i dmucham to ledwo co mam sile cos przepchac:/ odlacze go z tylu od bagaznika i zobacze czy jak dmuchne to bedzie swobodny przeplyw... i jeszcze raz zmienie w vagu dawke na orginalna czyli 128 i nastawnikiem zrobie dawke 3.5 jak macie jeszxcze jakies pomysly to prosze o pomoc dziekuje,.

Opublikowano

nie no przy 90km/h powinien w tych 6l sie miescic

ja troche szybciej jezdze w trasie to nie wiem ile u mnie pali przy 90km/h w trasie...

Opublikowano
  • Autor

no w tym problem jest ze mi sie nei miesci:< a paliwo do z powrotu z pompy wwtryskowej jest tez wydalane cisnieniem czy tylko spokojnie sobie wraca?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

sprawa zalatwiona wymienilem uszczelki nastawnika te 2 bosha spalanie w miescie do 6 l przy normalnej jezdzie nie emeryta:)