Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHH] Zmiana radia na inne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziendoberek!!!!! Nabylem autko z seryjnym radiem,chyba alfa czy jakos tak.Zwykły kaseciak.Oczywiscie mam zamiar zamontowac jakies radyjko bardziej nowoczesne :rolleyes: Moze nawet na plyty :gwizdanie: I tak mi sie wydaje ze radio w audiku jest chyba troche dluzsze od standartowego radia.Jesli tak to moze sa jakies zaslepki .albo szuflada??????? A i jeszcze jedno w tylnych drzwiach nie mam glosników!!!!!!!!!! w polce tez nie.Myslalem ze to standart,bo ostatnio mialem dwie astry i glosniki z tylu byly:O) No ale to w koncu opel......hehehehehehehehe.

Opublikowano

u mnie w kodach wyposazenia jast napisane 8 glosnikow,ale ja mam tylko 6,widzialem taka polke w B6,ze glosniki sa ulozone,jeden obok drugiego-4 z tylu,mozliwe,zeby w B5 tez bylo cos takiego?a jesli nie,to gdzie sa jeszcze dwa,z tylu w drzwiach nie ma ich na pewno,a nie wydaje mi sie ,zeby ktos przede mna,wyjal dwoje tylnych drzwi :mysli:

Opublikowano

Audi w dziwny sposób określa ilość głośników ,ja tez mam u siebie 8, podobno głośniki w półce sa 2-druzne i dlatego sa uwazane jako 2. wec razem jest 8 4 z przodu i 4 w półce :evil: pozdrawiam

Opublikowano

to by wyjasnialo ,gdzie sie podzialy,mam jeszcze jedno pytanko,mianowicie moja wiedza na temat glosnikow jest niewielka :embarrassed:,ale znalazlem na tylnych glosnikach cos ,metalowe jakby pudeloko w miejscu,gdzie zazwyczaj jest magnes ,ale tylko na jednym,wygladaja na seryjne i nie wydaje mi sie ,zeby ktos to zmienial,jesli trzeba bedzie to zrobie fotki,moze by to rozjasnilo wiecej :)

Opublikowano

to by wyjasnialo ,gdzie sie podzialy,mam jeszcze jedno pytanko,mianowicie moja wiedza na temat glosnikow jest niewielka :embarrassed:,ale znalazlem na tylnych glosnikach cos ,metalowe jakby pudeloko w miejscu,gdzie zazwyczaj jest magnes ,ale tylko na jednym,wygladaja na seryjne i nie wydaje mi sie ,zeby ktos to zmienial,jesli trzeba bedzie to zrobie fotki,moze by to rozjasnilo wiecej :)

zgadza się jest taka kwadratowa obwódka na jednym z tylnych głośników a mianowicie w wersji europejskiej na lewym, to jest normalne

Opublikowano

zgadza się jest taka kwadratowa obwódka na jednym z tylnych głośników a mianowicie w wersji europejskiej na lewym, to jest normalne

A w metalowym pudelku z kwadratowa obwodka jest plytka drukowana z kilkoma elementami wygladajacymi na elektroniczne :).

Opublikowano

a jakie to ma zadanie :mysli:[br]Dopisany: 20 Kwiecień 2008, 11:43 _________________________________________________no i jeszcze jedno pytanko,czy ktos wie,lub posiada schemat polaczen tych glosnikow,bo tych kabelkow jest tam kilka,a ja nie bardzo wiem ,ktore do czego sa,bylbym wdzieczny za jakies wskazowki :notworthy:

Opublikowano

ta skrzynka kwadratowa przy głośniku to wzmacniacz :hi:

pozdrawiam.[br]Dopisany: 21 Kwiecień 2008, 09:47 _________________________________________________Opcja szukaj ci pomoże. znajdziesz tam wskazówki jak to zrobić.

Opublikowano

tak,tak szukalem,nawet inne linki ,ale nie znalazlem ,chyba ze cos przeoczylem-tyle tego jest,

chodzi mi jak polaczyc kable,ktore wychodza od tego wzmacniacza i dochodza do kostki radia,radio nie jest ori i z tylu mam tylko dwa wejscia (ISO CONNECTOR)i jak podlaczylem dwie kostki,to jedna,taka skladajaca sie z trzech mniejszych,bodajze z zoltej,zielonej i jeszcze jednej,ale nie pamietam koloru,-zostaly i nie mam gdzie tego podlaczyc,moje pytanie jest jak podlaczyc ten wzmacniacz do tego radia ,zamieszczam schemat

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/21822c7ce8cb0670.html z gory dzieki :hi:

Opublikowano

Tu masz moje wypociny :naughty: jak sam się motałem przeczytaj, może ci pomoże.

kupiłem te przewody na allegro, małą kostkę wpiołęm w nią ,podałem plus. duże koski wpiąłem normalnie, zamieniłem czerwony, z żółtym bo podtrzymania stacji nie było i koniec, wszystko działa cacy.

pozdrawiam.[br]Dopisany: 21 Kwiecień 2008, 23:54 _________________________________________________http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t27270.0.html;highlight=gamma

Opublikowano

powiem ,ze mam teraz ostry balagan,po tym co tam przeczytalem,ale wpierw sprawdze polaczenia na glosnikach,jakie kolory i czy na kostce z drugiej strony sa takie same,potem narysuje sobie schemat,bo inaczej to sie pogubie :tongue4: ,a potem sie za to wezme,mam nadzieje,ze tydzien mi to gdzies zajmie :polew: ,dzieki ,bowidze ,zeto chyba jest to ,czego szukalem :hi: