boguki Opublikowano 18 Lutego 2012 Opublikowano 18 Lutego 2012 Witam Koledzy, od kilku dni mam problem z centralnym zamkiem w drzwiach kierowcy -drzwi mogę zamknąć i otworzyć tylko kluczykiem, nie działa również elektryka w tych drzwiach-nie można otworzyć szyby i brak jest podświetlenia klawiszy. Pozostałe drzwi zamykam i otwieram z pilota. Można wnioskować, że wiązka pomiędzy drzwiami a kabiną się przetarła ale zastanawia mnie coś jeszcze ponieważ nie działa również elektryka szyb w pozostałych drzwiach, ale tam klawisze otwierania/zamykania szyb są podświetlone. Podpiąłem VAGa i taki błąd się pokazał 01331 - Door Control Module: Driver Side (J386) 49-00 - No Communications Szukać przetartego kabelka w drzwiach kierowcy czy może to być coś innego?
agentsmith Opublikowano 30 Marca 2012 Opublikowano 30 Marca 2012 Też mam błąd (01331) ale żadnych objawów.. Wszystko działa jak należy. Po skasowaniu błąd powraca - nie mam pojęcia o co chodzi..
korenti Opublikowano 31 Marca 2012 Opublikowano 31 Marca 2012 Problem tkwi w przerwanych przewodach pomiędzy drzwiami kierowcy a nadwoziem czytaj http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=140&t=369938
Gość .... Opublikowano 31 Marca 2012 Opublikowano 31 Marca 2012 Dokładnie zgadzam sie, lubią sie złamać.
agentsmith Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Kiedyś sprawdzałem te przewody i było w porządku.. Ale to było dawno. Przy okazji sprawdzę jeszcze raz i dam znać
Rekomendowane odpowiedzi