Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Problemy z temperatura silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,opisze moj problem.temperatura na zewnatrz to +1,5 silnik nagrzal sie do 90 stopni na autostradzie jechalem jakies 160 wszystko bylo ok gdy zjechalem z autostrady temperatura spadla do okolo 75stopni po ponownym wjechaniu na autostrade i przyspieszeniu zaczela rosnac do 90 ale gdy przyspieszylem do 180 spadla do 80 po zwolnieniu do okolo 100-110 wrucila do normalnej(90)dodam ze termostat zmienilem w grudniu z poprzednim dzialo sie podobne pojezdzilem na nim jakies 4 miesiace.pierwszy byl to orginal teraz jest jakis francuski tez markowy.Czujnik temp. byl wymieniany przy zmianie pierwszego termostatu.macie jakies pomysly co to moze byc?Dodam ze przy jezdzie tak do 100km/h temperatura nie spada.

Opublikowano

Jednak chyba termostat znowu :cool1:

Opublikowano
  • Autor

Pod VAG ale czy to cos napewno wykaze? A jak to termostat,to co mam co 4 miesiace wymieniac?To one tak szybko padaja czy to tylko u mnie?Kupilem dwa razy zlom czy problem lezy gdzie indziej

Opublikowano

Pod VAG ale czy to cos napewno wykaze? A jak to termostat,to co mam co 4 miesiace wymieniac?To one tak szybko padaja czy to tylko u mnie?Kupilem dwa razy zlom czy problem lezy gdzie indziej

mogłeś miec poprostu pecha i kupiłeś taki co sie rozleciał.

Napisałes:

jakis francuski tez markowy

ale jaki dokładnie?

Kup Wahlera albo Ori i powinien wytrzymać duuużo dłużej.

Opublikowano

mogłeś miec poprostu pecha i kupiłeś taki co sie rozleciał.

Napisałes:

jakis francuski tez markowy

ale jaki dokładnie?

Kup Wahlera albo Ori i powinien wytrzymać duuużo dłużej.

faktycznie miales chyba pecha, ja po kupnie auta 4 lata temu wymienilem termostat na ori i do teraz wszystko smiga ok....

Opublikowano
  • Autor

Jak nazywa sie ten ori termostat do audi? [br]Dopisany: 23 Luty 2012, 19:01_________________________________________________Sorry jeszcze jedno pytanie,trzeba odpowietrzac uklad po wymianie termostatu?

Opublikowano

tak

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

witam,jestem po wymianie termostatu na ori generalnie trzyma temp. ale trudno mu sie zagrzac i temp. zanim osiagnie 90 rosnie i delikatnie spada po osiagnieciu 90 trzyma.Mam pytanie jak sprawdzic temp. na klimatroniku tzn. jak dokladnie mam wlaczyc ten kanal 49 czy 51 bo nigdzie nie moge znalesc

Opublikowano

To i ja zapytam o taką pierdołę. Otóż na starym liczniku miałem problem tego typu iż wskazówka nigdy nie stała równo na 90. W lecie jak robiłem logi vag pokazywał chwilę po pałowaniu 93 ale wskazówka odchylona tak jakby na 87-88 stopni. Termostat i czujnik wymienione na ori i vag zawsze pokazywał prawidłowo. Niedawno zakupiłem nowszy licznik i dalej to samo. Możliwe że w obydwu licznikach wskazówki do regulacji ?? Chyba że macie jakiś inny pomysł...

Opublikowano
  • Autor

Ponowie pytanie,jak sprawdzic temp. silnika na klimatroniku(jak wlaczyc kanal 49)???

Opublikowano

obieg wewnetrzny plus nawiew na gore i pozniej dojezdzasz ustawieniem temp. na odpowiedni kanal i obieg wewnetrzny masz wskazanie kanalu, wylaczasz tak samo jak i wlaczasz

Opublikowano
  • Autor

Witam, sprawdzalem dzisiaj temperature na klimatroniku auto po nocy temp. +7C i bylo tak: kanal 49 zaczelo sie od 30C kanal 51 8C jazda w miescie z przewaga obwodnicy po 1 kilometrze kanal 49 32C bardzo powoli rosnie na 51 duzo szybciej i w stalym tepie. po 6 kilometrach na 51 90C itakjuz zostala a na 49okolo 50C przy czym ciagle spadki i wzrosty zedu 7-8C i to czasami wciagu paru sekund po 8 kilometrach dobilo do 60C wskaznik na desce rozdzielczej drgnal,zauwazylem ze reaguje on z pewnym opoznieniem i ciaglych wachan temp.nie pokazuje.PO 13 Kilometrach na 49 bylo 86C a nadesce wskazowka w pionie tyle ze temp.spadala i rosla +/- 9C i tak az do 15 kilometra trwalo to jakies 17 minut.Sprawdzalem to juz 3 razy za kazdym razem tak samo potem trzyma temp. czy stoje czy jade dodam ze na autostradzie tez trzyma a probowalem do 180km/h na kanale 49 po miescie jest jakies 87C a przy dobrym bucie rosnie do 89 max 90C.macie jakis pomysl co to moze byc?Bo normalne to chyba niejest termostat wymieniony na ori czujnik tez jakies 9 miesiecy temu.Uff! Ale sie rozpisalem,mam nadzieje ze nie skaplikowalem za bardzo.bede wdzieczny za kazda podpowiedz.