Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AVG] Ogrzewanie tylnej szyby a zakłócenia radia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Własnie stałem sie posiadaczem "nowej" juz drugiej a4 i wystepuje w niej taki problem mianowicie gdy właczam ogrzewanie tylnej szyby w radiu slychac tylko szum gdy wyłącze ogrzewanie wszystko wraca do normy, jest to dziwne dla mnie bo we wczesniejszym modelu ten problem nie występował, co moze byc nie tak ? Wiem ze antena jest montowana w ogrzewaniu tylnej szyby moze jakies przebicie ? ogrzewania dziala poprawnie i radyjko tez pieknie gra wiec wzmacniacz antenowy jest dobry. Jak sprawdzic w ktorym miejscu jest cos nie tak ?

Opublikowano

to wina radia, uszkodzony jakiś filtr. Coś takiego występuje w tanich radiach z marketu :decayed:

Opublikowano
  • Autor

tylko ze ja nie mam taniego radia z marketu tylko Chorus'a albo Concert'a juz nie pamietam

Opublikowano

dlatego pisze że coś jest w nim nie tak, pewnie spalony filtr przeciwzakłóceniowy czy jak to tam sie nazywa :tongue4:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a gdzie znajduje sie ten filtr przeciwzakolceniowy??

Opublikowano

to jest jakiś element elektroniczny radia, ja sie na tym nie znam :tongue4:

Opublikowano

chyba kolego sie mylisz bo ja mam wlozonego nowego pionnera 6000 i dalej to samo

Opublikowano

tu jest problem ze wzmacniczem sygnalu antenowego, jest on polaczony z ogrzewaniem tylnej szyby, bo sciezki sa jednoczesnie antena, wzmacniacz znajduje sie w lewym tylnym slupku

Opublikowano

Ja bym podłączył antenę bez wzmacniacza, tez powinna działać

Opublikowano

Kolego. Czy masz podłączone sterowanie anteną - niebieski przewód - pod załączanie wzmacniacza antenowego? Jak kolega już wspomniał wzmacniacz jest podłączony razem z ogrzewaniem na lewym słupku tył - strona kierowcy. W wielu wersjach VW/AUDI potrzebne jest przejście do anteny separujące sygnał antenowy. Spytaj o to w najbliższej firmie montującej sprzęt Car Audio.

Pozdrawiam

Dario

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

to gdzie jest wzmacniacz antenowy i ze ogrzewanie jest antena to ja bardzo dobrze wiem :) niebieski kabel jest podpiety raczej do wzmacniacza antenowego skoro radyjko odbiera bardzo dobrze :) kostki mam oryginalne i radio tez wiec wszystko pasuje do siebie idelanie, rozebralem slupek z tylu no i ten wzmacniacz jest, z jednej strony wchodzi do niego: antena, bialy kabelek (podejzewam ze jest to zasilanie do ogrzewania szyby) oraz wyjscie antenowe podlaczone do szyby a z drogiej strony sa dwa kabelki podlaczone tez do szyby, jeden czerwony drogi chyba bialy, z tego co czytalem to ktos tam pisal ze do szyby ma isc jeden kabelek to czemu mam dwa :D? i teraz rodzi sie pytanie jak sprawdzic czy to wzmacniacz jest uwalony czy tez radio ?

Dodam ze jak kupilem autko to pomiedzy radiem a ori kostkami mialem jakiegos gotowca tzn przejsciowke z iso w sumie na iso tylko ze byla tam taka puszczeczka :D ale po co wogole to ? wypailem to calkowicie bo niechodzily mi na tym tylne glosniki. moze to bylo cos ze by wyeliminowac te zaklocenia :D? dzis to wepne i sprawdze co sie dzieje.

• 7 lat później...
Opublikowano

mam podobny problem z tym jak wlacze ogrzewanie tylej szyby jest duzo gorszy odbior radia i zaklocenia w odbiorze cb radia, idzie jakos temu zapobiec? mam radio concert II

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Udało się rozwiązać, mam identyczny problem wymiana wzmacniacza sygnału antenowego nic nie dała...

Opublikowano

Cześć. U mnie też jest ten sam problem z szumiącym radiem gdy odpalam ogrzewanie tylnej szyby znalazł ktoś skuteczne lekarstwo na to może kolega sycuu rozwinie trochę bardziej swoją myśl ? Pozdrawiam