Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] mrugający xenon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przedstawię po krótce problem: Ostatnio co jakiś czas gaśnie mi na chwilę jeden xenon wywala błąd na Fisie i za chwilę zapala spowrotem, ale kilka dni temu jechałem i znowu zgasł ale już się nie zapalił. Próbowałem ruszać żarówką i posprawdzałem kable ale bez skutku. Jechałem dalej i po jakimś czasie pomyślałem że zapale halogeny bo było już ciemno, żeby było mnie lepiej widać. Mam włącznik auto, więc przełączając na normalny tryb nagle xenon się odpalił a błąd na Fisie po chwili zniknął. Co może być przyczyną takiego zachowania? Xenon gaśnie przy ostrych zakrętach.

Opublikowano

Identycznie miałem, żarnik mówi papa. Wymień za wczasu co nie zajedziesz przetwornicy ;)

Opublikowano

Kurcze tylko z tego co wiem jak kupiłem auto koleś mówił że wymienił na nowe i rzeczywiście świecą bardzo dobrze...a jak wymienię jeden narazie i zobaczę że nie ma dużej różnicy mogę tak jeździć?

Opublikowano
Kurcze tylko z tego co wiem jak kupiłem auto koleś mówił że wymienił na nowe i rzeczywiście świecą bardzo dobrze...a jak wymienię jeden narazie i zobaczę że nie ma dużej różnicy mogę tak jeździć?

Zamień miejscami jeden z drugim, to zobaczysz czy do wymiany żarnik czy przetwornica siada już

Opublikowano

No może tak zrobię tylko że ten xenon mi gaśnie bardzo rzadko raz na dłuższy czas więc może będzie tak że teraz przez dłuższy czas mi nie zgaśnie i nie będę wiedział czy to zamiana pomogła czy mu się coś odwidziało:)