wiola2711 Opublikowano 2 Marca 2012 Opublikowano 2 Marca 2012 Witam Posiadam radyjko oryginalne symphony, subwoofer noki. Problem pojawił sie nagle, są słabe basy i tylko do połowy zakresu. Potem już tylko głośniej i basów wogóle nie ma. Gdzie szukać usterki?
wiesiek3d Opublikowano 2 Marca 2012 Opublikowano 2 Marca 2012 Sub działa ? Przeczytaj http://www.ibiblio.org/tkan/audi/radios/symphony.html
wiola2711 Opublikowano 5 Marca 2012 Autor Opublikowano 5 Marca 2012 Przeczytałem - dziękuję. Sprawdzę jak tylko wróci do mnie radyjko, bo teraz kolega zabrał i ma posprawdzać elektronikę (końcówke mocy) Sub działa.
wiola2711 Opublikowano 9 Marca 2012 Autor Opublikowano 9 Marca 2012 Radio okazało sie dobre. Problem tkwi w zmieniarce (panasonic). Gdy słucha sie radia basy i sub jest ok, natomiast jeżeli muza idzie z płytki ze zmieniarki to jest kiszka. Gra o połowę ciszej i nie ma basów. I co wy na to?
Bromchit Opublikowano 10 Marca 2012 Opublikowano 10 Marca 2012 Może brakuje masy sygnałów audio ze zmieniarki
wiola2711 Opublikowano 15 Marca 2012 Autor Opublikowano 15 Marca 2012 A może. Była kiedyś taka sytuacja, że stopił sie kawałek przewodu do zmieniarki. Wyciołem stopiony i połączyłem wszystkie przewody. Zmieniarka nadal nie chodziła, ale pomierzyłem wszystko i nie było masy na wyjściu z radia. Podałem osobną mase na obudowę zmieniarki i zaczęła grać. Posprawdzam w wolnej chwili.
Rekomendowane odpowiedzi