rafi1985 Opublikowano 2 Marca 2012 Opublikowano 2 Marca 2012 Witam!! Mam problem z uciekającym płynem chłodniczym. Zorientowałem się że zbiorniczek popuszcza troche płynu wiec pokazuje miejsce wycieku i pytanie brzmi co to jest i jak sobie z tym poradzic?? Dodaje link do allegro z przykladowym zbiorniczkiem bo nie potrafie dodawac zdjęć. Oto link: http://allegro.pl/passat-b5-a4-a6-zbiorniczek-wyrownawczy-i2123758434.html Chodzi mi o ten mały wypustek pod zbiorniczkiem na wysokosci korka niebieskiego. Inaczej pierwszy od lewej hehe pozdr
MASATO Opublikowano 2 Marca 2012 Opublikowano 2 Marca 2012 za wysokie ciśnienie w układzie chłodzenia i wywala płyn. ---------- Post added at 18:28 ---------- Previous post was at 18:28 ---------- możliwe że uszczelka pod głowicą padła, masz lpg ?
rafi1985 Opublikowano 3 Marca 2012 Autor Opublikowano 3 Marca 2012 mam diesla. No to sie wkur.... teraz :/
Miras200 Opublikowano 3 Marca 2012 Opublikowano 3 Marca 2012 jaki kolor maja spaliny i czy w oleju silnikowym zauważyłeś wodę,tzn na korku od oleju tak maź???
rafi1985 Opublikowano 3 Marca 2012 Autor Opublikowano 3 Marca 2012 no własnie mazik zadnej nie ma a spaliny raczej normalne, na pewno nie kopci na bialo przesadnie ---------- Post added at 08:26 ---------- Previous post was at 08:12 ---------- dodam tylko ze , ogrzewanie działa super, normalnie sie nagrzewa i trzyma temperature ---------- Post added at 08:28 ---------- Previous post was at 08:26 ---------- a powiedzcie jeszcze, czy jest taka mozliwosc ze ten zaworek moze byc z sam siebie uszkodzony ze po prostu nie trzyma plynu podczas postoju i lekko sobie ucieka??
tomek20stencel5 Opublikowano 3 Marca 2012 Opublikowano 3 Marca 2012 Może być rozwalony i zamiast zmieniać od razu może silnik wystarczy wymienić korek na początku
rafi1985 Opublikowano 3 Marca 2012 Autor Opublikowano 3 Marca 2012 korek wymieniony zostal. Czy jak na postoju na rozgrzanym silniku wkreci sie go na obroty do 3 tys i przewody beda cieple i miekkie to znaczy ze uszczelka jest ok??
tezet627 Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 U mnie jak była walnięta uszczelka to tych węży nie szło ścisnąć ...
Miras200 Opublikowano 6 Marca 2012 Opublikowano 6 Marca 2012 proponowalbym zmierzyc kompresje na cylindrach aby upewnic sie na sto %czy to uszczela pod glowica...
piotrzaba5 Opublikowano 7 Marca 2012 Opublikowano 7 Marca 2012 mam podobny problem. tylko u mnie też spod węży potrafi pocisnąć. z tego co się orientowałem to może być powód przypchanej nagrzewnicy
Rekomendowane odpowiedzi