Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Wymiana lamp przdnich - porada

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Audi a4 b6 2002r.

Witam, mam pytanie, otóż chcialbym zmienic przednie lampy na nowe i dokupic przetwornice xenon zeby efekt byl jeszcze lepszy.

Co do lamp, to chcialbym mniej wiecej cos takeigo (biore pod uwage te z paskiem ledowym jak i bez niego)

http://moto.allegro.pl/lampy-reflekt...103546593.html

A przetowrnice taka

http://allegro.pl/audi-a4-b5-b6-zest...151873629.html

Teraz moje dwa pytania, czy taka lampa z wyzej wymieniona przetwoenica bedzie sprawnie dzialac i bedzie wszystko git?

Bo cos gdzies kiedys przeczytalem że jak nie ma sie spryskiwaczy na lampy to policja zbiera dowod? ile w tym prawdy to nie wiem...

Czy moze lepiejby bylo zakupic cale lampy np bi xenon i bylo by po problemie? Czy takie lampy pasowaly by do wtyczek ktore teraz posiadam?

Prosze o pomoc bo chcialbym dokonac tych modernizacji a nie chce czegos zchrzanic. Poozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Nikt nie umie mi poradzic ? :(

Opublikowano

Odpuść sobie te lampy ich jakoś nie wspominając o wyglądzie pozostawia wiele do życzenia, jak chcesz hidy to możesz w ori soczewce zamontować ale temat wałkowany tyle razy, że wystarczy poszukać ;-)

Opublikowano
  • Autor

Problem polega na tym, ze lampy chce zmienic tylko i wylacznie dlatego, ze sa juz matowe i brzydkie, robilem regeneracje lamp ale malo dalo.

Dlatego chcialbym wyminic na nowe...

Opublikowano
Problem polega na tym, ze lampy chce zmienic tylko i wylacznie dlatego, ze sa juz matowe i brzydkie, robilem regeneracje lamp ale malo dalo.

Dlatego chcialbym wyminic na nowe...

To kup takie co będą dobrze wyglądać i nie będą miały beznadziejnego paska ledów

Opublikowano
  • Autor

TO BYL PRZYKLADOWY LINK Z LAMPAMI,

NIkt nie odpowiedzial mi jeszcze na moje pytania,

Czy do nowych lamp wyzej wymieniona przetwornica bedzie dzialac bez zadnych przerobek.

Opublikowano

W tych lampach z linku te ledy pół roku ci nie wytrzymają nie mówiąć o tym, że lubią zaparowywać i soczewka ma luzy- szukaj orginalnych lamp Valeo i tam przetwornicę z żarnikiem dożuć - na pewno będzie lepiej

Opublikowano

Lampy dno. A HID o to uniwersalny chiński xenon to co ma nie działać . Podejdzie i działać będzie . ja tu widzę te lamy i HID 12.000 K Cała remiza twoja.

Opublikowano

I jeszcze samopoziomowanie i spryski lamp przy xenonie, bo przeglądu nie przejdzie...

Opublikowano

Ale masz te spryski i układ samopoziomowania czy nie? Inaczej zapytam, wcześniej były xenony czy chcesz je wrzucić? Jak nie było to czeka Cie rezanie spryskiwaczy lamp + układu samopoziomowania...

Opublikowano
  • Autor

No to widze ze przetwórnice odpadaja, nie bylo xenonow i nie mam miejsca na spryski ... z reszta to za bardzo kosztowne... bede musial zaprzestac na nowych lampach

Opublikowano

Hidy z normalnymi żarnikami dadzą radę - nik sie nie powinien czepiać, że nie masz sprysków, samopoziomu- wszystko trzeba robić z głową

Opublikowano
  • Autor
Hidy z normalnymi żarnikami dadzą radę - nik sie nie powinien czepiać, że nie masz sprysków, samopoziomu- wszystko trzeba robić z głową

Moglbys mi podac jakis link do tego?

Sory za moja niewiedze ale dopiero ucze sie podstaw.

Dzieki za pomoc

---------- Post added at 11:21 ---------- Previous post was at 11:17 ----------

Cos znalazlem, czyli takie cos do zwyklych lamp moglbym zamontowac bez zadnych problemów ??

http://allegro.pl/zestaw-ksenon-xenon-hid-h7-h1-audi-vw-zabrze-bytom-i2116607720.html

Opublikowano

Kolego kup oryginalne lampy, zamontuj dobre żarówki H7 i ciesz się jazdą bo z HIDami są wiecznie problemy. CB jak masz to na 95% będą zakłucenia zresztą inne rzeczy też nie specjalnie się z tym zgrają, na porządku dziennym są błędy spalonych żarówek. Ja odradzam jak xenon to tylko ori z wszystkimi bajerami ale to kosztuje. Policja też nie jest głupia i jak zobaczą xenon bez sprysków to zaraz sprawdzą do jakich żarówek jest przystosowana lampa i pożegnasz się z dowodem.

Opublikowano
  • Autor

dobra dzieki i tak zrobie.

Wymieniam lampy na ori i na tym zaprzestaje. Mozna znamknac. Dzieki

Opublikowano
Kolego kup oryginalne lampy, zamontuj dobre żarówki H7 i ciesz się jazdą bo z HIDami są wiecznie problemy. CB jak masz to na 95% będą zakłucenia zresztą inne rzeczy też nie specjalnie się z tym zgrają, na porządku dziennym są błędy spalonych żarówek. Ja odradzam jak xenon to tylko ori z wszystkimi bajerami ale to kosztuje. Policja też nie jest głupia i jak zobaczą xenon bez sprysków to zaraz sprawdzą do jakich żarówek jest przystosowana lampa i pożegnasz się z dowodem.

Albo jesteś pechowcem albo trochę przesadzasz - podejrzewam, że 1/3 forum ma hidy, sam posiadam i nic mi nie widomo o problemach które opisujesz ale skoro kolega wybrał ori to nie ma o czym gadać ;-)

Opublikowano

Albo jesteś pechowcem albo trochę przesadzasz - podejrzewam, że 1/3 forum ma hidy, sam posiadam i nic mi nie widomo o problemach które opisujesz ale skoro kolega wybrał ori to nie ma o czym gadać ;-)

Testowałem 3 zestawy od najtańszych za 100 do tych lepszych "podobno" i wszystkie miały ten sam problem z zakłóceniami.

Odpuściłem temat i święto. A problem nie dotyczy tylko mnie bo na forum roi się od pytań związanych z problemami po montażu HID.