Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Dystanse z kołnierzem czy bez??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie no widocznie nie wiesz co piszesz. Wytłumacz mi to z kąd miałem założone na tyle 12mm H&R i ori felgi Audi 2 rodzaje dokładnie sprawdzałem

Opublikowano

Niech Ci bedzie nie wiem co pisze - mamy te same modele A4 FWD i troszke przerobilem materialu w swoim zyciu a jak ja "dziurke w dziurce" zrobilem to Ty z drabina na truskawki chodziles :kox:

Pomysl logicznie i puknij sie w czolko

Wpisz sobie i sprawdz How To Buy :: trakplus.com

Opublikowano
  • Autor
mozna zalozyc dystanse 10mm ale jak zakladasz nie ori felgi tylko np z miecka lub innego gdzie srednica piasty jest wieksza niz w przypadku B6/B7 - 57.1 - w przypadku gdy masz felgi z otworem pod piaste 57.1 to wtopiles - nie zamontujesz na tyl w fwd z kolniezem 10mm ani 12mm i nie wciskajcie kitu ze kupujecie H&R bo takich wam nie zrobia

min co mozesz zalozyc to 15mm - przerabialem to u siebie

:hi:

nie wiem jak w B6, ale w B5 bez problemu założyłem 13mm na przód pod felge widoczna w podpisie

Opublikowano
Niech Ci bedzie nie wiem co pisze - mamy te same modele A4 FWD i troszke przerobilem materialu w swoim zyciu a jak ja "dziurke w dziurce" zrobilem to Ty z drabina na truskawki chodziles :kox:

Pomysl logicznie i puknij sie w czolko

Wpisz sobie i sprawdz How To Buy :: trakplus.com

Bez komentarza kolego. Jak założę dostaniesz foty ze suwmiarką i ci będzie mega łyso. Pomimo twojego ogromnego doświadczenia życiowego:facepalm:

Opublikowano

Na przod spoko :thumbup1: 12mm wejdzie ale jak z tylu masz 17mm wystajaca piaste to 12mm ...

Opublikowano

No już się nie tłumacz na przodzie dzisiaj wsadzałem 10mm i normalnie pasuje. Ale nie przecież ty wszystko wiesz lepiej:grin:

Opublikowano

Po co czekac -How To Buy :: trakplus.com i wpisz odpowiednio rok, marke i model i kliknij sobie na odnosnik 18 i wyjdzie odrazu doswiadczenie -

jesli umiesz czytac- Maximum Hub Height przy 12mm i Inner Wheel Bevel 4.0 x 45 degrees - 13.5mm bo jezeli juz masz 5.0X 45 to juz 15mm i jak to ma sie do piasty wystajacej 17mm

A tak nawiasem moje doswiadczenie pozwala mi na samodzielne wykonanie sobie dystansow i nie tylko ...

Opublikowano
Po co czekac - http://www.trakplus.com/results i kliknij sobie na odnosnik 18 i wyjdzie odrazu doswiadczenie -

jesli umiesz czytac- Maximum Hub Height przy 12mm i Inner Wheel Bevel 4.0 x 45 degrees - 13.5mm bo jezeli juz masz 5.0X 45 to juz 15mm i jak to ma sie do piasty wystajacej 17mm

A tak nawiasem moje doswiadczenie pozwala mi na samodzielne wykonanie sobie dystansow i nie tylko ...

Moim zdaniem takie pisanie nie ma sensu zobaczysz to ocenisz.

Opublikowano

Masz racje - Ty kupujesz i placisz wiec ...

Opublikowano

Tak kolego powinny podejść kolega Kowi takie do B5 kupował i pasowały.

No i wrzucam zdjęcia dystansu 12mm na tyle. Z pozdrowieniami dla jednego niedowiarka bardzo fajnie jak by to skomentował:facepalm:

20120612323.jpg

20120612324.jpg

Opublikowano

Pewnie ze skomentuje - super miarka - miales podac wymiary piasty ile wystaje

czekam

Opublikowano

17mm wystaje

---------- Post dopisany at 20:20 ---------- Poprzedni post napisany at 20:18 ----------

W końcu czemu by miało być inne w końcu też masz B6.

Opublikowano

Pokaz na zdjeciach - wiem ile wystaje bo dorabialem sobie dystanse i na tyle mam 15mm i sprawdzalem na stronie H&R jakie dystanse robia

Opublikowano

Jak kiedyś będę koła zdejmować to ci zrobię te zdjęcie:doh:

Opublikowano

a chodzi mi o ten material czy nic nie bedzie sie dzialo? jakiej firymy zakladacie dystanse? 15mm na tyl przy et45 nie bedzie nic tarlo? :)

Opublikowano

ja na tyle mam dystans 10mm z kołnierzem :decayed:

Opublikowano

Jeb ... kolniez - lepiej bez :decayed: zawsze to mniejsze spalanie :banan:

Opublikowano
  • Autor
a chodzi mi o ten material czy nic nie bedzie sie dzialo? jakiej firymy zakladacie dystanse? 15mm na tyl przy et45 nie bedzie nic tarlo? :)

bierz jeżdze od początku kwietnia i nie widze problemów

A co do 12 wiedizałem że wejdzie bo niby cvzemu miała nie wejsć, skoro i u mnie takie siedzą:decayed:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Troche odkopie...

Pytanie:

1. Lepiej stalowe czy alu dystanse?

2. Takie z allegro za 40-50zł/szt będą dobre?

3. W B6 do felgi sline 17 et43 (na zime do 15 et45) zawias 1BV jakie najlepiej kupić? P10mm bez koł, T15mm z koł będzie pasować? Czy 4x10mm? Bo 4x5mm to chyba nie ma sensu zakładać.