Skocz do zawartości
IGNOROWANY

renowacja felg sline (talerze)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Felgi o wzorze takie jak np tutaj http://moto.allegro.pl/felgi-s-line-19-polerowane-5x112-5x100-okazja-i2167281041.html, Odnawiał je ktoś doprowadzając do stanu fabrycznego? Chodzi mi konkretnie o płaty na których jest " szron" pod lakierem. Czy to polerowac czy macie jakieś inne propozycje. A jak polerowac to czy są jakieś preparaty tzn lakiery żeby to zabezpieczyc i żeby efekt polerki pozostał na stałe.

Opublikowano

niestety jak wypolerujesz to od czasu do czasu trzeba pastą przetrzeć bo się nalot robi , chyba że po polerce dasz bezbarwny

Opublikowano

dokładnie- robi się nalot to wiem ale chodzi mi czy są jakieś lakiery środki po których polerka jest trwała i które nie ingerują w strukturę alu. Konkretniej gdy spoleruje chciałbym coś zastosowac aby to było trwałe- jeśli lakier bezb. to jaki konkretnie do tego najlepiej się nadaje? Bo podejrzewam że stosując zwykły bezbarwny polerka zrobi się matowa. Ale nie próbowałem więc mogę sie mylic dlatego pytam

Opublikowano

tylko z tym lakierowaniem bezbarwnym jest tak że jak masz wypolerowane na lustro , to większość lakierów sie nie chce trzymać ,i na końcu i tak zacznie się łuszczyć - kwestia czasu i dlatego każdy woli prze polerować pastą raz w miesiącu niż malować .

Zwłaszcza że po położeniu bezbarwnego to już nie ten sam efekt polerki .

Opublikowano

wszystko się zgadza jednak na tych felgach niema efektu lustra tylko lśnienie