dlugopis-88 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 mianowicie tak; w moim autku od paru tygodni migala kontrolka od swiec zarowych i w czasie jazdy nagle przestala migac i auto zgaslo bez zadnego szarpania po chwili postoju uruchomilem silnik ponownie i znowu sie zapalila na chwile tak jak zwykle przy odpalaniu. jechalem dalej kontrolka migala tak jak ostatnio i po przejechaniu paru kilometrow znowu przestala migac i auto zgaslo. zanim przejechalem jakies 50 km zdazylo mi sie to chyba 5 razy prosze o pomoc * stosuj prosze wlasciwy prefix dla silnika oraz nadwozia pojazdu o ktory pytasz w watku (prefix uzupełniony) [Musashi]
lesand Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Podepnij pod VAGa i wszystko sie wyjaśni, przyczyn może by wiele : http://www.a4-klub.pl/smf/migajaca_kontrolka_swiec_zarowych_podczas_jazdy-t7499.0.html;
Musashi Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 podlacz VAG sprawdz bledy byc moze masz problem albo z zaslianiem ECU, pompy paliwa, sterowaniem PD, byc nadajnikiem obrotow walu, byc moze problem z immo nie miga kotrolka w kszatalcie kluczyka i autka? generalnie, podstawa jak wyzej - VAG. bez niego to szukanie po omacku
dlugopis-88 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2008 kontrolka od immo mi nie miga
psiku25 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Miałem identyczny przypadek,jadąc zwróciłem uwage że zaczela mrygac kontrolka od swiec,po chwili autko zgasło jadac jakies 70 km/h i skrzynia na D myslalem ze juz p skrzyni bo toczylem sie jak by na luzie byla.Na poboczy probowalem odpalic auto ale bez skutecznie kotrolka mrygala nadal.Autko na lawete i do lekarza,po podpjeciu vag'a wyskoczyl blad skrzyni i słynnej pompy paliwa,na szczescie ocalała.Nic jej i skrzyni sie nie stało jednakze cały układ paliwowy jak i pompa do czyszczenia + wymiana filtru paliwa. Reansumując przyczyna zła jakość paliwa.BP po udokumentowaniu całej sprawy wypłaciła odzkodowanie Pozdrawiam
Musashi Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 jezeli ma sie automat, gasnie silnik, nie powinno sie pozwolic mu na toczenie trzeba jak najszybciej wyhamowac.
psiku25 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 jezeli ma sie automat, gasnie silnik, nie powinno sie pozwolic mu na toczenie trzeba jak najszybciej wyhamowac. Zgadza sie Musashi i tak własnie zrobiłem aż pies mi spadł z tylnego fotela a tak poważnie to uratowało mnie przed większymi kosztami... Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi