Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AVG] Auto gaśnie w czasie jazdy - proszę o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mianowicie tak; w moim autku od paru tygodni migala kontrolka od swiec zarowych i w czasie jazdy nagle przestala migac i auto zgaslo bez zadnego szarpania po chwili postoju uruchomilem silnik ponownie i znowu sie zapalila na chwile tak jak zwykle przy odpalaniu. jechalem dalej kontrolka migala tak jak ostatnio i po przejechaniu paru kilometrow znowu przestala migac i auto zgaslo. zanim przejechalem jakies 50 km zdazylo mi sie to chyba 5 razy prosze o pomoc

* stosuj prosze wlasciwy prefix dla silnika oraz nadwozia pojazdu o ktory pytasz w watku (prefix uzupełniony) [Musashi]

Opublikowano

podlacz VAG sprawdz bledy

byc moze masz problem albo z zaslianiem ECU, pompy paliwa, sterowaniem PD, byc nadajnikiem obrotow walu, byc moze problem z immo nie miga kotrolka w kszatalcie kluczyka i autka?

generalnie, podstawa jak wyzej - VAG. bez niego to szukanie po omacku

Opublikowano

kontrolka od immo mi nie miga

Opublikowano

zapnij Vag'a ..... !!!

Opublikowano

Miałem identyczny przypadek,jadąc zwróciłem uwage że zaczela mrygac kontrolka od swiec,po chwili autko zgasło jadac jakies 70 km/h i skrzynia na D myslalem ze juz p skrzyni bo toczylem sie jak by na luzie byla.Na poboczy probowalem odpalic auto ale bez skutecznie kotrolka mrygala nadal.Autko na lawete i do lekarza,po podpjeciu vag'a wyskoczyl blad skrzyni i słynnej pompy paliwa,na szczescie ocalała.Nic jej i skrzyni sie nie stało jednakze cały układ paliwowy jak i pompa do czyszczenia + wymiana filtru paliwa.

Reansumując przyczyna zła jakość paliwa.BP po udokumentowaniu całej sprawy wypłaciła odzkodowanie :dance:

Pozdrawiam

Opublikowano

jezeli ma sie automat, gasnie silnik, nie powinno sie pozwolic mu na toczenie trzeba jak najszybciej wyhamowac.

Opublikowano

jezeli ma sie automat, gasnie silnik, nie powinno sie pozwolic mu na toczenie trzeba jak najszybciej wyhamowac.

Zgadza sie Musashi i tak własnie zrobiłem aż pies mi spadł z tylnego fotela :polew: a tak poważnie to uratowało mnie przed większymi kosztami...

Pozdrawiam