Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADR] Problem z odkręceniem śruby kontroli oleju ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam chciałbym wymienić olej w skrzyni biegów ,ale ktoś już próbował to robić i tak zjechał imbus ze nie mogę go odkręcić :mysli: proszę czy ktoś ma jakiś dobry sposób na odkręcenie śruby wlewu oleju? a może mogę go wlać w inny sposób do skrzyni .A jest manualna. :notworthy:

Opublikowano

Dokładnie oczyść/odtłuść śrubę i potraktuj młotkiem, ale z wyczuciem! Łatwo uszkodzić gwint. Podstawa to mocny, twardy klucz.

Jeśli nie da rady to dobry spawacz elektryczny i przyspawanie klucza. Brzmi hardcore, ale może być proste i skuteczne.

Opublikowano

nad tym spawaniem tez myslalem ?tylko czy nic sie nie stanie zkarterem ?pod wplywem temperatury?

Opublikowano

Dlatego napisałem dobry spawacz. Tzn. taki, który podejdzie "na chłodno" do sprawy, również dosłownie. Konieczne będzie natychmiastowe polewanie wodą spawu w przerwach i niezbyt długie serie spawów.

Opublikowano

jutro bedziemy spawac jak odkrece dam znac dzieki

Opublikowano

Jeżeli masz śrubę servisową, to bez klucza ani rusz. Dlatego, tak jak piszą poprzednicy: śmiało przyspawać kawałek zwykłej śruby i wymienic ją na zwykłą ( po szukać na szrotach). Spawałem migomatem- bez obaw.

Opublikowano

pospawane wymieniony .pozdrawiam.dzieki za pomoc