dany1135 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 witam chciałbym wymienić olej w skrzyni biegów ,ale ktoś już próbował to robić i tak zjechał imbus ze nie mogę go odkręcić proszę czy ktoś ma jakiś dobry sposób na odkręcenie śruby wlewu oleju? a może mogę go wlać w inny sposób do skrzyni .A jest manualna.
adams78 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Dokładnie oczyść/odtłuść śrubę i potraktuj młotkiem, ale z wyczuciem! Łatwo uszkodzić gwint. Podstawa to mocny, twardy klucz. Jeśli nie da rady to dobry spawacz elektryczny i przyspawanie klucza. Brzmi hardcore, ale może być proste i skuteczne.
dany1135 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2008 nad tym spawaniem tez myslalem ?tylko czy nic sie nie stanie zkarterem ?pod wplywem temperatury?
adams78 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Dlatego napisałem dobry spawacz. Tzn. taki, który podejdzie "na chłodno" do sprawy, również dosłownie. Konieczne będzie natychmiastowe polewanie wodą spawu w przerwach i niezbyt długie serie spawów.
dany1135 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2008 jutro bedziemy spawac jak odkrece dam znac dzieki
tomas1111 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Jeżeli masz śrubę servisową, to bez klucza ani rusz. Dlatego, tak jak piszą poprzednicy: śmiało przyspawać kawałek zwykłej śruby i wymienic ją na zwykłą ( po szukać na szrotach). Spawałem migomatem- bez obaw.
dany1135 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2008 pospawane wymieniony .pozdrawiam.dzieki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi