Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Szarpie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

rano po ruszeniu bardzo szarpie po przejechaniu 5 km .po ponownym ruszaniu jest wszystko ok juz nie szarpie .silnik rozgrzany 90 stopni c dawka paliwa wtryskiwanego 2,4 mg/R ,obroty 861,napiecie 1,300 V .SILNIK AHU .

Opublikowano

próbowałeś zmienić dawke?

Opublikowano

ja tez mam AHU

Opublikowano

Stawiał bym na wtrysk sterujący(podmianka wtrysku i zobacz jak się będzie zachowywał). Zbiera się ładnie powyżej 100km/h?Mam taką samą dawkę i nic nie szarpie.

Opublikowano

w trasie jest wszystko ok tylko na zimnym szarpie przy ruszaniu .po zmienionej dawce rano tez szarpal a po przejechaniu paru kilometrów jest ok . co myslicie o czyszczeniu nastawnika pompy wtryskowej .jeszcze jedno pytanie o czujnik temperatury powietrza w kolektorze ,czy ma on jakies znaczenie ony.przy ruszaniu .moze zabrudz

Opublikowano

Jak masz taką możliwość spróbuj pierwsze jak kolega wyżej pisał czyli podmienić wtrysk sterujący.

Opublikowano

Ten najdłuższy. Ten z którego wychodzi kabel.

Opublikowano

przypomniałem sobie ze rok temu czysciłem zawór elektromagnetyczny w pompie wtryskowej by zanieczyszczony opiłkami ajezeli chodzi o wtrysk to narazie niema szans musze popytac znajomych.

Opublikowano

co dokładnie czyściłeś rok temu i po co? nastawnika nie ruszaj, bo na 99% jest czysty

Opublikowano

kolego jakby co mam do sprzedania wtryski ze swojego AHU 99 ,

Opublikowano
http://vaglog.rtnet.pl/spugeja_76201.html ja mysle ze nastawnik pompy jest zawalony opiłkami auto ma przejechane 330 tysiecy km szarpanie jest tylko na zimnym jak przejade około 4-5 km jest super czasami buczy na 3 biegu ,zmiana dawki nic nie dała nawet na wyzej 3 .nie kopci .a potym logu musiałbym wymienic 2 wtrysk a nie 3 co myslicie o tym.
Opublikowano

Witam,

Żeby nie zaczynać nowego wątku.

Od kilku dni auto ostro szarpie. Czasami "serią" czasami jedno szarpnięcie.

Najgorzej jest po dłuższym postoju.

Jak auto stało 24h to równolegle z szarpaniem słychać było strzały w tłumiku, które ustały po 2-3km.

Kiedyś tak miałem że po kilku dniach deszczów auto potrafiło szarpać albo podnościć mocno obroty na jałowym. Teraz to w sumie też po długich deszczach sie stało ale już 3 dzień upału mamy... i nic.

B5 1.6 bezn '95

Co należy w pierwszej kolejności sprawdzić ?

pozdrawiam

i dziekuje

KB