buncio Opublikowano 13 Marca 2012 Opublikowano 13 Marca 2012 Witam. Skompletowałem sobie zestaw elektrycznie składanych lusterek do mojej A4. Chciałem rozebrać mechanizm przeczyścić i nasmarować aby potem nie było kłopotów no i jak do tej pory nie za bardzo wiem jak się dobrać do tego mechanizmu może ktoś coś wie na ten temat? A głownie chodzi mi o taką sprawę...... lusterko prawe od strony pasażera składa się zarówno elektrycznie jak i ręcznie do tej samej pozycji. Natomiast z lusterkiem lewym kierowcy jest ciut inaczej. Jeśli wezmę ręką złożę lusterko to składa się jak najbardziej "do oporu" a elektrycznie już tak nie jest składa się nieco mniej. Zaznaczam ze podłączam zasilanie "na sucho" na stole warsztatowym i bezpośrednio w silnik składania lusterka pomijając jakieś wyłączniki krańcowe jeśli takowe są gdzieś w mechanizmie i silnik składa lusterko do kąt tylko może i starcza mu sił ale i tak nie osiągnie tej pozycji jakbym złożył lusterko ręką. Czy tak ma być? czy mam może coś poprzestawiane w zębatkach?
Rychu1111 Opublikowano 16 Marca 2012 Opublikowano 16 Marca 2012 Jeśli się nie mylę to na forum masz podobny temat a w nim kroczek po kroczku wyjaśnione co masz zrobić- fotostory oczywiście.....
Rekomendowane odpowiedzi