Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

hałas pod deską rozdzielczą-[B5 1.9 TDI AFN]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Moja niedawno zakupiona niunia posiada parę drobnych usterek ale jedna z nich mnie dość mocno zastanawia...

Otóż co jakiś czas z okolic deski rozdzielczej na wysokości lewego kolana kierowcy (czyli pewnie z okolic bezpieczników i przekaźników) dociera bardzo dziwny dźwięk przypominający krótki zgrzycik albo chrobotanie. Trwa to ułamek sekundy ale jest dość wyraźne...

Najdziwniejsze jest to, że zajwisko to mam miejsce zarówno podczas jazdy, postoju, jak i WYŁĄCZONEGO silnika! Czy są układy które pracują zupełnie bez zapłonu i mogą wydawać takie dźwięki? A może to uszkodzony przekaźnik ? Pozdrawiam serdecznie

Na przyszłość nazywaj tematy czytelnie

Opublikowano

Chyba nie pozostaje nic innego jak rozkręcenie i szukanie co to takiego.

Opublikowano

myszki harcuja :razz: :mrgreen:

Opublikowano

w tamtym miejscu to tylko kojarzę moduł komfortu chyba ...

Opublikowano
  • Autor

...aż mi się głupio zrobiło :)...przysłuchałem sie uważnie i okazało sie że to ----> wskazówka minutnika od zegarka :), która co minutkę robi chrrrr

Za to bardziej martwi mnie cykanie podczas przyspieszania kiedy silnik jest zimny...przy dodawaniu i puszczaniu gazu :(, no i glosna praca przekaznika podczas załączania wycieraczek

Opublikowano
...aż mi się głupio zrobiło ...przysłuchałem sie uważnie i okazało sie że to ----> wskazówka minutnika od zegarka , która co minutkę robi chrrrr

Za to bardziej martwi mnie cykanie podczas przyspieszania kiedy silnik jest zimny...przy dodawaniu i puszczaniu gazu , no i glosna praca przekaznika podczas załączania wycieraczek

jak słyszysz tykanie zegarka. to może to nie są żadne cykania tylko Ty zawory słyszysz jak sie otwierają i zamykają :lol::lol:

Opublikowano

wow :) co za zmysl sluchu:) mnie wkurzalo podobne chrobotanie, ale przy okazji rozbierania tapicerki do "zabawy" z immo okazalo sie ze goscie ktorzy wpinali alarm jakies luzne wtyczki mi tam pozostawili i wszystko podskakiwalo na dziurach i wkurzalo ucho:)

Opublikowano
  • Autor
...aż mi się głupio zrobiło ...przysłuchałem sie uważnie i okazało sie że to ----> wskazówka minutnika od zegarka , która co minutkę robi chrrrr

Za to bardziej martwi mnie cykanie podczas przyspieszania kiedy silnik jest zimny...przy dodawaniu i puszczaniu gazu , no i glosna praca przekaznika podczas załączania wycieraczek

jak słyszysz tykanie zegarka. to może to nie są żadne cykania tylko Ty zawory słyszysz jak sie otwierają i zamykają :lol::lol:

Napisałem wcześniej że zjawisko to ma miejsce gdy silnik nie pracuje :roll:

Opublikowano

kolega Keżor w 2giej czesci zdania chyba mial na mysli "cykanie podczas przyspieszania".... wiec z tego co mowisz wychodzi na to ze przyspieszasz na wylaczonym silniku :):D

Opublikowano
  • Autor
kolega Keżor w 2giej czesci zdania chyba mial na mysli "cykanie podczas przyspieszania".... wiec z tego co mowisz wychodzi na to ze przyspieszasz na wylaczonym silniku :):D

Wszyscy wiemy, że nasze Audiczki to magiczne autka :)