ptaku999 Opublikowano 15 Marca 2012 Opublikowano 15 Marca 2012 Witam Od dłuższego czasu mam problem z odpalaniem auta na ciepłym silniku. Na zimnym pali bez problemu. Świece mam wszystkie nowe i działające. Kat wtrysku mam ustawiony w granicy 55. Zastanawiam się nad zmianą dawki rozruchowej. Czy jest sens tam grzebać i to zmieniać czy sobie odpuścić ? Tak wgl to na jakiej grupie moge sprawdzić dawkę rozruchową paliwa ?
grzegorzmen Opublikowano 15 Marca 2012 Opublikowano 15 Marca 2012 statyczny log 001 na rozgrzanym silniku , z wyłączonymi wszystkimi odbiornikami elektrycznymi. A zimny pali ci bez problemu? Czy zimny, i gorący trzeba pokiełtać? świece nie mają nic do palenia na ciepłym silniku.
Wihajster Opublikowano 15 Marca 2012 Opublikowano 15 Marca 2012 WitamOd dłuższego czasu mam problem z odpalaniem auta na ciepłym silniku. Na zimnym pali bez problemu. Świece mam wszystkie nowe i działające. Kat wtrysku mam ustawiony w granicy 55. Zastanawiam się nad zmianą dawki rozruchowej. Czy jest sens tam grzebać i to zmieniać czy sobie odpuścić ? Tak wgl to na jakiej grupie moge sprawdzić dawkę rozruchową paliwa ? odepnij G62 i spróbuj wtedy odpalic.Jak zapali od strzała to pompa do regeneracji lub korekta mapy
ptaku999 Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Opublikowano 16 Marca 2012 statyczny log 001 na rozgrzanym silniku , z wyłączonymi wszystkimi odbiornikami elektrycznymi. A zimny pali ci bez problemu? Czy zimny, i gorący trzeba pokiełtać? świece nie mają nic do palenia na ciepłym silniku. Zimny pali na dotyk. Problem pojawia się jak jest juz rozgrzany silnik i np wylacze na chwile pojde do sklepy czy cos i wroce to czasami trzeba krecic nawet 3 -4 sek. ---------- Post added at 09:39 ---------- Previous post was at 09:36 ---------- WitamOd dłuższego czasu mam problem z odpalaniem auta na ciepłym silniku. Na zimnym pali bez problemu. Świece mam wszystkie nowe i działające. Kat wtrysku mam ustawiony w granicy 55. Zastanawiam się nad zmianą dawki rozruchowej. Czy jest sens tam grzebać i to zmieniać czy sobie odpuścić ? Tak wgl to na jakiej grupie moge sprawdzić dawkę rozruchową paliwa ? odepnij G62 i spróbuj wtedy odpalic.Jak zapali od strzała to pompa do regeneracji lub korekta mapy korekte mapy moge sam wykonac za pomocą vag-com ? Jakie sa koszty regeneracji pompy ?I czy to faktycznie moze byc pompa jak pali na zimnym bez problemu ?
MASATO Opublikowano 16 Marca 2012 Opublikowano 16 Marca 2012 na początek zwiększył bym dawkę rozruchową vagiem. Jeśli po tej operacji będzie palił na ciepłym dużo lepiej to pompa już wysłużona...
Wihajster Opublikowano 16 Marca 2012 Opublikowano 16 Marca 2012 na początek zwiększył bym dawkę rozruchową vagiem. .. to nic raczej nie da za mała "regulacja":naughty:
ptaku999 Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Opublikowano 16 Marca 2012 a cos takiego ? http://allegro.pl/tdi-zle-pali-ciezko-odpala-na-cieplym-silniku-wawa-i2188895853.html
ptaku999 Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Opublikowano 16 Marca 2012 Wklejam loga: Grupy: 001 - http://vaglog.rtnet.pl/ptaku666_76528.html dawkę rozruchową mam 32768 czyli chyba taka jak w oryginale. Na ile ja przestawic ? Wskazania: RPM: 861/min Inj. Quantity: 21.0 mg/str Ign Timing 1.5 BTDC Temperatura: 85
ghost2255 Opublikowano 16 Marca 2012 Opublikowano 16 Marca 2012 Korekta mapy u tunera uleczy twoje auto.
markus85 Opublikowano 17 Marca 2012 Opublikowano 17 Marca 2012 na początek zwiększył bym dawkę rozruchową vagiem. .. to nic raczej nie da za mała "regulacja":naughty: Zwiększałem koledze dawkę również w AFN i była różnica, nie jest to napewno od strzała ale poprawa znaczna.
ptaku999 Opublikowano 18 Marca 2012 Autor Opublikowano 18 Marca 2012 na początek zwiększył bym dawkę rozruchową vagiem. .. to nic raczej nie da za mała "regulacja":naughty: Zwiększałem koledze dawkę również w AFN i była różnica, nie jest to napewno od strzała ale poprawa znaczna. na jaka wartosc zwiekszyc tą dawkę ?
Rekomendowane odpowiedzi