AndrzejAj3 Opublikowano 16 Marca 2012 Opublikowano 16 Marca 2012 Witam, ponieważ dzisiaj jest dosyć ciepło chciałem włączyć i sprawdzić jak działa klima (w poprzednim sezonie było ok bo odgrzybiałem i nabijałem ją). Pojawił się problem, ponieważ przy załączonej klimie chłodzi tylko jeżeli ustawię temperaturę LO lub maks 18stopni a jeżeli dam powyżej 18-tu to zaczyna wiać ciepłe powietrze (pomimo załączonej klimy) i teraz nie wiem czy to są oznaki, że czynnik się już kończy ? Dodam jeszcze, że na LO oraz 18-tu stopniach ładnie chłodzi i teraz nie wiem co jest
AndrzejAj3 Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Opublikowano 16 Marca 2012 no ale to dziwne że jeżeli już przestawiam na 18,5stopnia to nagle przestaje chłodzić klima a zaczyna grzać... ;/ wydaje mi się, że wcześniej tak nie miałem...
furgon Opublikowano 16 Marca 2012 Opublikowano 16 Marca 2012 A może po prostu stara się osiągnąć zadaną temperaturę.
AndrzejAj3 Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Opublikowano 16 Marca 2012 czyli, że we wnętrzu było poniżej 18-stu stopni dlatego próbował dogrzać ?? hm o tym nie pomyślałem możliwe, że tak jest... zobaczę i włącze na np 19 stopni i zobaczymy jak długo przy włączonej klimie będzie leciało ciepłe powietrze...chyba to dobry sposób na sprawdzenie ??
elmartinez Opublikowano 16 Marca 2012 Opublikowano 16 Marca 2012 Na pewno tak jest jak pisze furgon Nic się nie przejmuj wszystko z Twoją klimą jest ok. Jak by się czynnik chłodniczy skończył to nie mógłbyś wyłączyć klimatyzacji. Cały czas świeciłby się ECON na panelu klimatronika.
AndrzejAj3 Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Opublikowano 16 Marca 2012 ECON ?? myślałem, że takie coś jest w panelach po lifcie...
elmartinez Opublikowano 16 Marca 2012 Opublikowano 16 Marca 2012 Ano jest Odkąd nie ma pod zdjęciem informacji jaki kto ma samochód to nie mogę się odnaleźć. Dopiero teraz spojrzałem, że masz B5. Nie zmienia to faktu, że wszystko z Twoja klimą jest ok
AndrzejAj3 Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Opublikowano 16 Marca 2012 no właśnie czyli w B5 przed liftem nie ma ECON prawda ? no szkoda że znikły te informację pod zdjęciem...uff to dobrze, że ok, bo już się martwiłem, że coś nie tak ;/
Rekomendowane odpowiedzi